Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku

Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Největším nepřítelem Willa Smithe nejspíš nakonec není jeho vlastní klon, nýbrž nezájem diváků.

Blíženec byl jedním z nejvíce ambiciózních filmů letošního podzimu. Snímek sliboval nadupanou akční jízdu spojenou s revolučními počítačovými efekty a kromě toho za ním také slavná jména Anga Leeho a Willa Smithe. Snímek vypadal jako jasný úspěch. Bohužel nastal pravý opak. Akční thriller sice opravdu akcí ani drahými efekty nešetřil, byl však naprosto roztrhán kritiky za svůj neoriginální příběh a hloupě napsané postavy a dialogy. Špatné recenze by ve výsledku studiu nevedily, kdyby si snímek alespoň vedl dobře v pokladnách kin. Ani to se mu však nepovedlo, vypadá to totiž, že se z Blížence stane jeden z největších finančních propadáků letoška.

První známky finančního neúspěchu přišly hned při úvodním víkendu, kdy snímek utržil - na blockbuster tohoto kalibru - nepěkných 20 milionů dolarů v Americe a pouhých 7 milionů mezinárodně, o moc lépe si pak nevedl ani po zbytek týdne. Důvěra byla vkládána hlavně v Čínu, která však také nepotěšila, když přinesla jen dalších dvacet mega. Aktuálně konto filmu hlásí necelých 120 milionů při obrovském rozpočtu 140 milionů plus výdaje na propagaci. Všem tedy bylo jasné, že z filmu bude obrovský propadák, netušilo se však jak velký. Teď hollywoodští analytici přišli s tvrdými čísly, které pro film opravdu nevěstí nic dobrého. Blíženec by podle všeho měl totiž přinést ztrátu ve výši enormních 75 milionů dolarů, kvůli čemuž se může vesele zařadit mezi největší finanční neúspěchy letoška.

Důvodů je samozřejmě spousta, vystupují však hlavně dva. Logickou příčinou neúspěchu je samotná nevalná kvalita a neoriginalita filmu, které jistě spoustu fanoušků odradily. Je tady však ještě jeden důležitý prvek - Joker. Nová komiksovka z dílen DC totiž absolutně trhá finanční rekordy za podzim a vábí k sobě neskutečnou dávku pozornosti, kterou bezpochyby bere právě i Blíženci. Joker se kromě toho chlubí i skvělými recenzemi a ohlasy diváků. Není tedy vlastně divu, že si diváci raději zajdou do kina na Joaquina Phoenixe než na Willa Smithe.

Teď už nezbývá než čekat, zda se odhady analytiků skutečně vyplní. Jaké pocity jste si z Blížence odnesli vy? Napište nám do komentářů.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 9

Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu Blíženec: Z akčního thrilleru se nejspíš stane jeden z největších propadáků roku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest