Box Office: Zombieland 2 zabodoval, Maleficent 2 nikoliv

Box Office: Zombieland 2 zabodoval, Maleficent 2 nikoliv | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Nemrtví se vrátili s ještě lepšími tržbami než jednička. Zloba 2 je pravým opakem. Limitované nasazení potom nabídlo dva parádní kousky s oscarovým potenciálem.

Solidní start si připsal Zombieland: Rána jistoty, pokračování nemrtvé komedie z roku 2009. Parta okolo Woodyho Harrelsona se vrací a diváci je v tom rozhodně nenechali, protože film utržil 26,7 milionů dolarů, hned o dvě mega víc než jednička. Ačkoli tržby jsou lepší, recenzenti se shodnou, že film na jedničku nemá. V Sony se určitě budou snažit tentokrát vytáhnout víc ze světa, první díl přeci jenom utržil tři čtvrtiny v Americe. I tak se ale můžou domácí čísla zastavit někde mezi 60 - 80 miliony. Poměr se asi úplně neobrátí, ale polovna z USA a polovina ze světa by mohla filmu zajistit až trojnásobek jeho rozpočtu.

Zombieland 2 ale nebyl jedničkou víkendu, tou se stala Zloba: Královna všeho zlého. Dělá to ale jenom 36 milionů, což je otřesná tržba pro sequel populárního filmu z roku 2014, který startoval s 69 miliony. V Disneym se prostě nehodlají poučit - Jako kdyby filmy jako druhá Alenka v říši divů nebo Dumbo neexistovaly. Hodně velká záchrana přišla ze zbytku světa, kde film debutoval se 117 miliony dolary. Z toho 22 mega z Číny, 10 mega z Ruska. I globální start 155 milionů bude ale mít co dělat, aby pomohl snímku zaplatit masivní rozpočet 185 mega. Globální téměř osmistovka jedničky se opakovat rozhodně nebude. Připište to klasickým neduhům: sequel přichází o pět let později, původní film se nestal kdovíjakou klasikou a diváci na něj šli spíš ze zajímavosti, jak Angelina Jolie vypadá v ikonickém kostýmu. V rámci letošní Disneyho nadvlády spíš jen taková nepříjemnost. Film dorazil tento rok beztak jenom proto, aby se dostal co nejrychleji na novou streamovací službu Disney+. Původně měl být nasazený až v květnu 2020.

Do pěti kin Foxové poslali komedii od Taiky Waititiho natáčenou v Česku a pojmenovanou Jojo Rabbit. Waititi si v ní zahrál Hitlera a zjevuje se chlapcovi, jehož matka (Scarlett Johansson) ukrývá židovskou dívku (Thomasin McKenzie) před nacisty. Film se prý tématu moc nebojí a jde do většiny vtipů po hlavě, což naštěstí režisérovi většinou vyjde. Tento víkend 350 000 dolarů, do širokého nasazení se půjde až v listopadu.

Distributor A24 potom nasadil do osmi kin černobílé drama Lighthouse, ve kterém se Robert Pattinson a Willem Dafoe snaží nezbláznit v majáku a moc jim to nejde. I druhotina režiséra Roberta Eggerse (Čarodějnice) sbírá skvělé ohlasy a 420 000 dolarů je po Parazitovi z minulého týdne jedna z nejlepších tržeb tento rok, pokud ji přepočítáme na jedno kino. Limitovaně se daří většině kvalitních filmů, ale široké nasazení bývá větší risk. Uvidíme, Lighthouse jde do pětistovky kin hned následující pátek. 

Joker se jinak nehodlá zastavovat a ve třetím víkendu má z Ameriky 29 milionů a ze zahraničí 77 milionů. Doma je tedy na 247 mega a globálně na 738 milionech. Překonal horor To se 700 miliony a Captaina Ameriku: Návrat prvního Avengera se 714 miliony. Po Venomovi s 854 mega je druhým nejlepším filmem měsíců září a října. Co se týče poměru rozpočet - tržby, Joker s 60milionovým budgetem je už teď komiksovkou s jednou z nejlepších návratností, hned po Venomovi, Deadpoolovi a prvním Batmanovi. Aktuálně se řeší, jestli se film podívá do Číny. Ačkoli je mládeži nepřístupný, příliš násilí a nahoty v něm nenajdeme a tématicky se revolta vůči arogantním boháčům v komunistické zemi může prosadit. Warneři ty projekce úplně nepotřebují, ale komu by se nehodilo pár dalších milionů.

Když vezmeme v úvahu konkurenci, tak se animák Addamsova rodina drží velice dobře. Ve druhém víkendu 16 milionů a aktuálně skoro 57 mega z Ameriky. Filmu hraje do karet hodně střídmý rozpočet. Totální propadák je Blíženec s Willem Smithem, technicky prorocký film s množstvím revolučních digitálních efektů bude zajisté inspirací pro budoucí akční a CGI filmy, jinak ale ve druhém týdnu jen 8,5 milionů a necelých 37 mega po deseti dnech promítání. Aktuálně 118 mega, včetně 21 milionů z Číny. Film bude mít hodně velké problémy dotáhnout to na dvoustovku celosvětově. Všechno to stálo prý stálo 140 mega bez marketingu, takže až se odečte podíl pro provozovatele kin (zhruba polovina tržeb), bude film ve velkém mínusu.

Panství Downton je pro Focus Features jejich nejlepším domácím filmem, když tento víkend překonalo s 88,6 miliony konečné tržby Zkrocené hory (celosvětově utrženo 164 milionů). Raduje se i distributor STX, který si spolu Zlatokopkami připsal do historických tabulek svůj třetí film se stovkou z Ameriky po Matkách na tahu a remaku Nedotknutelných (celosvětově to dělá 125 milionů). Judy bude mít po čtyřech týdnech promítání 19 milionů z Ameriky a producentům se v tomhle případě hodně vyplatilo nasadit první "oscarovku" podzimu bez většího otálení. I Parazit pořád plní kina, tento víkend jich měl už 33 a je z toho 1,2 milionu a prozatím celkem necelá dvojka. I španělské Pain and Glory je už v 67 kinech, tady jsou tržby slabší, jenom 440 000 dolarů za víkend. Drama Pedra Almodovara s Antoniem Banderasem má ale už 29 milionů ze zahraničí, takže v pohodě. 

Zdroj: Forbes

Galerie: 4

Box Office: Zombieland 2 zabodoval, Maleficent 2 nikoliv | Fandíme filmu Box Office: Zombieland 2 zabodoval, Maleficent 2 nikoliv | Fandíme filmu Box Office: Zombieland 2 zabodoval, Maleficent 2 nikoliv | Fandíme filmu Box Office: Zombieland 2 zabodoval, Maleficent 2 nikoliv | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu