Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“

Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“ | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jeden z nejznámějších filmařů všech dob se podělil o svůj názor na moderní komiksovky. Jak na něj reagují jejich tvůrci?

Nejspíš každý místní čtenář už musel alespoň jednou slyšet o legendárním Martinu Scorsesem, jednom z vůbec nejpopulárnějších a nejvlivnějším režisérů všech dob. Parádní filmové zážitky dodává prakticky na běžícím páse a celý zábavní průmysl momentálně natěšeně očekává jeho příští, více než tříhodinový počin, The Irishman. Scorsese je totiž jedním z mála zbývajících filmařů, kteří jdou od jednoho původního filmu k dalšímu a neustále přinášejí divákům něco nového a neotřelého. To už je v dnešní době, kdy kinům vládnou převážně velkofilmové adaptace komiksů, poměrně rarita. Americký časopis Empire Magazine se tedy slavného režiséra ve svém rozhovoru zeptal, co si o aktuální éře komiksovek, konkrétně Marvel filmů, myslí on. A ten pro ně příliš lásky nechová.

Nedívám se na ně. Zkoušel jsem to, ale nejsou to pravé filmy,“ pověděl Scorsese. „Upřímně, k čemu bych je přirovnal, navzdory tomu, jak dobře jsou udělané a jak moc se herci snaží za takových podmínek, jsou zábavní parky. Nejsou to filmy, jejichž prostřednictvím se jeden člověk pokouší předat emoční, psychický zážitek jinému člověku.“. Ač tedy režisér uznává jejich technické zpracování, nejsou holt komiksové filmy nic pro něj. Něco takového je samozřejmě velmi subjektivní, proti jeho názorům už ale stihli vystoupit dva další filmaři, kteří na rozdíl od něj v žánru sami pracovali, a to James Gunn, muž stojící za Strážci Galaxie, a Joss Whedon, režisér prvních a druhých Avengers.

Gunn prohlásil, že Scorseseho práci miluje, nesmírně očekává nadcházejícího Irishamana a před lety ho velmi nazlobilo, že lidé kritizovali jeho film Poslední pokušení Krista ještě předtím, než ho vůbec viděli. Mrzí ho proto, že Scorsese dělá nyní komiksovým filmům to samé. Whedon svého bývalého kolegu podpořil a doplnil, že i když přijdou Scorsesemu marvelovky bez emocí, tak zrovna třeba Gunn do svých filmů kompletně vkládá srdce i duši. Scorseseho pohled na věc sice na jednu stranu chápe, ale docela ho rozzuřil. Jak celou situaci vnímáte vy? Dokážete se s Martinovým názorem ztotožnit, nebo jej podobně jako dva z marvelovských režisérů považujete za neférový?

Zdroje: The Guardian, James Gunn, Joss Whedon

The Irishman

USA, Mexiko
Krimi, Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 7

Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“ | Fandíme filmu Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“ | Fandíme filmu Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“ | Fandíme filmu Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“ | Fandíme filmu Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“ | Fandíme filmu Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“ | Fandíme filmu Martin Scorsese nepovažuje marvelovky za „právé filmy“ | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest