Free Guy: Newyorský Comic-Con odhalil podrobnější informace o videoherní komedii s Ryanem Reynoldsem

Free Guy: Newyorský Comic-Con odhalil podrobnější informace o videoherní komedii s Ryanem Reynoldsem | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Podle popisu to vypadá, že se máme na co těšit!

V New Yorku se od čtvrtka do neděle konal Comic-Con, kde měla panel také komedie Free Guy. O ní jsme se už dvakrát zmiňovali, ale teď se představuje mnohem víc. Hlavní roli si střihne Ryan Reynolds, jenž žije ve městě zvaném Free City. Jako videoherní NPC postavička pracuje v bance, která je sedmnáctkrát za den vykradena, což v hrdinovi vyvolá pocit, že je něco špatně. Brzy si uvědomí, že je vedlejší postavou ve videohře, jež připomíná slavné Grand Theft Auto. Skuteční hráči totiž ve Free City dělají bordel, tudíž se Guy rozhodne, že se stane superhrdinou, ovšem bez kápě a punčoch.

Celý příběh má ale hlubší kořeny. Riziko nepředstavují jenom hráči, ale též hlavní záporák Antoine, vydavatel videohry a „divoce charismatický kretén“, jenž ukradl kus kódu od programátorů, které ztvárnili Jodie Comer (seriál Killing Eve) a hlavně Joe Keery alias Steve Harrington ze seriálu Stranger Things (za něj palec nahoru). „Příběh skáče mezi skutečným a virtuálním světem, přičemž Free City je navrženo, aby vypadalo čisté a zářilo barvami. Kdežto naše realita je chaotická.“ Těmito slovy popsal projekt režisér Shawn Levy. Ve videohře máme čekat části našeho světa v podobě easter eggů, mezi které patří herní reference nebo camea několika populárních streamerů, jako jsou Ninja, Jacksepticeye, Pokimane a LazarBeam.

Zatímco Keeryova postava vystupuje jenom ve skutečném světě, Comer si vytvořila avatara se jménem Molotov Girl, přičemž v naší realitě se jmenuje Millie. Jde o tvrdohlavou bojovnici, která se postupně sblíží s Guyem, aniž by si uvědomovala, že je nehratelná postava. Na Molotov Girl a Free Guye se soustředil jeden ze dvou klipů, jenž byl situován do jejího doupěte. Druhý klip se odehrával později ve filmu, kdy už Guy v celém herním světě získal slávu jako superhrdina. Mezitím ve skutečném světě vtrhne do bytu Millie Keeryova postava, která jí informuje, že Antoine ukradl jejich kód, díky němuž by se NPCčka vyvinuly. Guy se jako první nehratelná postava stal díky tomuto kódu vnímavým. Millie se s vyděšeným výrazem ve tváři přizná Keeryově postavě, že Guye políbila.

Na konci panelu byl ještě k vidění trailer, jenž ukazuje Guye a jeho nejlepšího přítele Buddyho, jak snášejí běžnou rutinu v podobě utrpení, které opakovaně způsobují hráči videohry. Když se však jednou zlodějům postaví, získá speciální brýle a změní se celý jeho svět. Vzhledem k tomu, že česká a slovenská premiéra je stanovena až na 9. července 2020, není moc velká šance, že se upoutávka v nejbližší době objeví online. V galerii alespoň najdete první plakát.

V hlavních rolích Ryan Reynolds, Taika Waititi, Jodie Comer, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar a Joe Keery. V našich kinech 9. července 2020.

Zdroj: Slash Film

Galerie: 2

Free Guy: Newyorský Comic-Con odhalil podrobnější informace o videoherní komedii s Ryanem Reynoldsem | Fandíme filmu Free Guy: Newyorský Comic-Con odhalil podrobnější informace o videoherní komedii s Ryanem Reynoldsem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest