Prodej LucasFilmu: A co Indiana Jones?

Prodej LucasFilmu: A co Indiana Jones? | Fandíme filmu
Kolem natáčení dalších Star Wars je obrovské halo, nicméně jak to bude s Indianou Jonesem?

Disney pře pár dny Disney koupil za čtyři miliardy dolarů LucasFilm a zpočátku to vypadalo, že za svoje peníze dostal nádhernou dojnou kravičku, plnou prosperujících značek. Jenže úplně všechno růžové není. Nejprve vyšlo najevo, že Do roku 2020 bude konkurenční Fox vlastnit distribuční práva na pět dílů „původní hexalogie“ Hvězdných válek a na Epizodu IV dokonce práva vlastní na dobu neurčitou. A už od počátku jsme slyšeli, že „nějaké složitější“ je to i s Indianou Jonesem.

Enterteinment Weekly se celé záležitosti pokusili přijít na kloub a vypátrali, že studio Paramount vlastní distribuční práva nejen na všechny dosavadní filmy s Indianou Jonesem, ale také na všechny příští! To čistě teoreticky vzniku dalších filmů nijak nebrání, nicméně přináší to nechtěné komplikace a dělení o zisky. Když navíc vezměte v potaz, že Fordovi je už sedmdesát let, Shia LaBeouf, jeho zamýšlený nástupce, nestojí o další natáčení hollywoodských filmů, momentálně neexistuje žádný scénář a Steven Spielberg by pravděpodobně ani dalšího Indyho bez George Lucase točit nechtěl. V nedávném interview k Lincolnovi navíc režisér uvedl, že točit akci už ho neláká (což si malinko protiřečí se skutečností, že se chystá točit velkolepý film Robopocalypse, ale budiž).

Ve vzduchu zkrátka visí až příliš mnoho problémů a otazníků, které by musel Disney v případě Indyho řešit, a tak se logicky soustředí na přípravu dalších Hvězdných válek, kde má podle všeho k dispozici už první nástin dalšího děje a brzo se pustí do práce. Vedle malých smluvních zádrhelů ale Disney zažívá také malá vítězství – nově například vyšlo najevo, že po skončení aktuální sezony přejede seriál Clone Wars ze stanice Cartoon Network na některý z Disneyho kanálů. Je tedy klidně možné, že s postupem času studio podobně vyřeší i další právní polízanice.

A na závěr ještě jedna bohulibá zpráva. Lucas ve svých 4 miliardách neplánuje do konce života plavat, jako Strýček Skrblík. Doposud peníze neměl k dispozici, protože byly vložené do LucasFilmu, ale teď, když je má na osobním účtu, plánuje většinu z nich věnovat své vzdělávací nadaci, což určitě nelze než kvitovat.

Zdroje: THR, THR II, EW

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest