Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody

Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Dublérka Milly Jovovich popsala detaily své nehody.

Minulé pondělí jsme vás informovali, že Olivia Jackson, bývalá hollywoodská kaskadérka, zažalovala producenty i režiséra filmu Resident Evil: The Final Chapter, při jehož natáčení se před několika lety vážně zranila. Během vysokorychlostní jízdy na motorce se srazila s kamerou připevněnou k jeřábu. Vážně si poranila tvář, ztratila levou ruku, poškodila si páteř a už nikdy nebude moci vykonávat svou práci. Za nehodu i přes předchozí přísliby dostala od studia velmi malé odškodnění a rozhodla se proto vzít celý případ k soudu. Produkce podle ní nedostatečně dbala na bezpečnost a zbytečně tak vystavila pracovníky nebezpečí (kromě nehody Jackson při natáčení na dalšího člena štábu spadlo auto a usmrtilo ho). Kaskadérka se nyní rozhodla podělit o detaily své nehody a hlouběji vysvětlila, proč podala žalobu.

Ke srážce prý vůbec nemuselo dojít. Jackson práci vzala jen jako rychlý projekt, kterým se mohla zabývat, než by se přesunula na plac tehdy chystané Wonder Woman. V Resident Evil měla být součástí velké akční scény a společně s ostatními pracovníky ji několik týdnů poctivě nacvičovala. V den, kdy dorazily kamery, a mělo se točit, se ale Jackson dozvěděla, že připravovaná scéna byla škrtnuta a místo ní bude natočena jiná. Na motorce bude muset napřímo jet proti autu s připevněnou kamerou, které pojede stejnou rychlostí k ní. Cvičení téměř žádné nebylo, po dvou relativně úspěšných zkouškách se třetí pokus točil naostro. Kaskadérce ale nebylo řečeno, že po druhém testu proběhlo několik malých změn, jež vyústily v samotnou havárii. Nově instruovaný kameraman totiž začal kameru na jeřábu zvedat příliš pozdě a Jackson se s ní srazila. Po bouračce musela být po sedmnáct dní držena v umělém spánku a údajně trpěla strašlivými nočními můrami, ve kterých prožívala nehodu znovu a znovu a v jistém bodě si přestala být jistá, co je vůbec skutečné. Jak soudní jednání nakonec dopadnou, to se teprve uvidí.

Zdroj: THR

Resident Evil: Poslední kapitola

26.01.2017 | Francie, Kanada, Německo, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Horor
Info o filmu

Galerie: 7

Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody | Fandíme filmu Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody | Fandíme filmu Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody | Fandíme filmu Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody | Fandíme filmu Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody | Fandíme filmu Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody | Fandíme filmu Resident Evil: Zraněná kaskadérka se rozpovídala o okolnostech tragické nehody | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest