Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda

Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 9 obrázků
Stvořitel ikonického akčního hrdiny není z jeho posledního dobrodružství nadšený.

Tento víkend se po více než deseti letech vrací do kin Sylvester Stallone v jedné ze svých dvou nejznámějších rolí, tedy jako ikonický zabiják Rambo, tentokrát s podtitulem Poslední krev. Předchozí snímky v sérii jsou často považovány za klasiky v akčním žánru, nový přírůstek ale podle mnohých nedokázal na jejich odkaz navázat. Běžní diváci odchází ze sálů většinou více či méně spokojení, jak v zahraničních, tak v místních recenzích (včetně našeho webu) ale film schytává průměrné až nízké známky (na Rotten Tomatoes v tuhle chvíli pouze 31% kladných recenzí, průměrné skóre 4,13 z deseti). Svou kritiku nyní připojil také tvůrce samotné postavy Ramba, David Morrell, kterému se nový snímek ani za mák nezamlouval.

Souhlasím s recenzemi ohledně Ramba: Poslední krev,“ napsal spisovatel na svém oficiálním Twitter účtu. „Film je slátanina. Stydím se, že je s ním moje jméno jakkoliv spojováno.“. Morrell je tvůrcem knižní předlohy k prvnímu filmu a Rambo je jeho zdaleka nejpopulárnější výmysl. Na filmových plátnech se ale Rambo už od druhého dílu prohání bez jeho přispění a nyní došel do bodu, kdy s ním není ani autor vůbec spokojený. Samozřejmě se jedná o názor jednotlivce a za svůj tweet schytal Morrell i vlnu kritiky, v nemenším počtu se ale objevovali tací, kteří se s jeho postoji ztotožňují. Jak jste si pátého Ramba užili vy? Souhlasíte s recenzemi, nebo si vás akčňák získal na svou stranu?

Sylvester Stallone se zřejmě naposledy vrátí jako vysloužilý veterán John Rambo, který netouží po ničem jiném, než konečně najít klid a mír. To se mu na nějakou dobu skutečně podaří. Pracuje na ranči svého otce v Arizoně, kde trénuje koně a život konečně dává smysl. Bohužel, osud s ním má jiné plány. Johnovi už na světě záleží prakticky jen na dvou lidech. Na Marie (Adriana Barazza) a její vnučce Gabrielle (Yvette Monreal).

Ta se navzdory přáním babičky vydá do Mexika, kde chce najít svého otce, který ji před lety opustil. Jen se jej chce zeptat, proč se na rodinu vykašlal. Gabrielle je však v Mexiku unesena, a tak se John dobrovolně vydá na záchrannou misi. Ta nebude nijak jednoduchá, protože Gabriella se dostala do spárů jednoho z nejmocnějších a nejnásilnějších mexických kartelů, který vede Hugo Martinez (Sergio Peris-Mencheta). Společně s Rambem pátrá po kartelu také novinářka (Paz Vega), které mafie unesla sestru.

Poslední verzi scénáře napsal Matt Cirulnick, režíruje Adrian Grunberg. Datum české premiéry je stanovené na 19. 9. 2019.

Galerie: 10

Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu Rambo: Poslední krev – Tvůrce postavy si myslí, že film je ostuda | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest