Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary

Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 8 obrázků
O nominaci budou bojovat i další disneyovky, které jsme mohli letos vidět.

Vyhlášení cen filmové akademie se sice dočkáme až začátkem příštího roku, již nyní ale uchazeči o zlatého plešouna bojují o nominace. Po loňském úspěchu Black Panthera, který se v oscarovém klání dostal až do nejužší nominace v kategorii nejlepší film, to letos Disney zkusí s komiksovým filmem znova. A pochopitelně to nemůže být nic jiného než završení jedenáctileté Infinity Ságy, Avengers: Endgame.

Společnost už naplánovala projekce filmu pro hodnotitele různých filmových cen. Nemluvíme zde jen o Oscarech, které mají nejvyšší prestiž, ale i o Zlatých Glóbech (cena udělovaná Asociací zahraničních novinářů) a cenách BAFTA (Filmová cena britské akademie). Uskuteční se celkem deset projekcí. Čtyři z nich v Los Angeles, dvě v New Yorku, tři v San Francisku a jedna za oceánem v Londýně.

Zatím se můžeme jen dohadovat, v jakých kategoriích bude film o nominace usilovat, ale můžeme očekávat, že zkusí dosáhnout na nominace za nejlepší film, nejlepší vizuální efekty, nejlepší režii a pravděpodobně i nejlepší mužský herecký výkon pro Roberta Downeyho Jr., jehož ocenění si přejí nejen režiséři filmu Joe a Anthony Russoovi. Důvody, proč by podle nich měl Downey získat Oscara jsme rozebírali zde.

Avengers ale nejsou jediným Disneyho filmem, který o nominace bojuje. Myšák zkusí své štěstí i dalšími svými kousky, které letos naplnily pokladny kin. Patří sem hraná verze Aladina, pro kterou tvůrci napsali originální song jménem Speechless, jenž by se mohl porvat o nominaci za nejlepší originální píseň. Dále pak pokračování oblíbeného Ledového království (opět potenciál pro nejlepší píseň či nejlepší animovaný film), dlouho očekáváná čtverka Příběhu hraček (nejlepší animovaný film) a „hraný“ Lví král, který jistě bude mít zálusk na cenu za nejlepší vizuální efekty.

Co myslíte? V jakých kategoriích by mohla Endgame na oficiální nominaci nakonec skutečně dosáhnout? Dejte nám vědět do komentářů.

Závěrečné video zobrazuje alternativní "temný" konec Avengerů. Mohl by tohle být jeden ze 14 milionů vyvrcholení, které viděl Doctor Strange?

Zdroje: Movieweb, Disneystudiosawards.com

Galerie: 9

Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Disney film oficiálně vysílá za Oscary | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest