Strážci Galaxie: Film málem režíroval režisér, se kterým to jde od té doby nahoru dolů

Strážci Galaxie: Film málem režíroval režisér, se kterým to jde od té doby nahoru dolů | Fandíme filmu
Marvel Studios
Místo Jamese Gunna mohl původně Strážce zfilmovat režisér Jurského světa.

Strážci Galaxie jsou opravdu svěžím a nevšedním filmem se spoustou skvělého humoru, propracovanými postavami a úžasně návykovým soundtrackem. A za to vše vděčí především jedné osobě - režiséru Jamesi Gunnovi, který do tehdy neznámé bandy hrdinů dokázal vtisknout svůj neotřelý styl a udělat ze Strážců ikonické postavy. Bylo by tedy opravdu těžké představit si Strážce Galaxie bez Gunna za kormidlem. Gunn každopádně původně nebyl jedinou volbou Marvelu. Už delší dobu se ví, že se kolem projektu původně točila jména jako Peyton Reed (Ant-Man) nebo Anna Boden a Ryan Fleck (Captain Marvel). Nedávno však bylo odhaleno, že Strážce mohl režírovat ještě někdo úplně jiný.

Tím člověkem měl být Colin Trevorrow. S Marvelem se prý sešel v hodně brzké fázi vývoje Strážců, o režii filmu podle svých slov ale moc velký zájem neměl. Nikdy totiž prý neměl ke komiksům nějak blízko, spíše měl rád Star Wars nebo Indiana Jonese. Pro natočení superhrdinského filmu je pak podle něj potřeba někdo, kdo na komiksech vyrůstal. Takže i přesto, že se mu s Marvelem jednalo opravdu dobře, musel svou účast na projektu odmítnout. Dodal však, že práci, kterou tvůrci na MCU odvedli, opravdu obdivuje.

To, že nakonec Trevorrow u Strážců neskončil, je každopádně nejspíš dobrá věc. Režisér totiž nemá zrovna nejstálejší kariéru. Obrovský úspěch zažil v roce 2015 s Jurským světem, který se stal šestým nejvýdělečnějším filmem historie, jinak to ale dosud nebyla žádná velká sláva. Stačí zmínit velice špatně hodnocenou Knihu Henryho nebo vyhazov z režisérského křesla devátých Star Wars a je jasno, že Strážci nakonec skončili v těch nejlepších rukou.

Na závěr se můžete podívat na Honest Trailer na první Strážce.

Zdroj: Empire

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest