Polovinu filmu ve skutečnosti dělá zvuk. Nový dokument vám to dokáže

Polovinu filmu ve skutečnosti dělá zvuk. Nový dokument vám to dokáže | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Několik největších kapacit Hollywoodu se sešlo, aby popovídaly o zvukové části kinematografie.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když si běžní diváci dnešní doby rozhodnou podiskutovat o technických aspektech filmu, v téměř devadesáti devíti procentech případů se budou vybavovat o kameře, nasvícení či stříhání. Profesionálové ale podle všeho zastávají názor, že na zážitku, který si s sebou odnesete při odchodu z kina, má z poloviny nebo dokonce ještě z větší části podíl hlavně zvuk. Nemají ale tentokrát na mysli hudbu, ale hlavně střih a mix zvuku. Ačkoliv si jich při sledování většina lidí vůbec nevšímá a bere je prakticky jako samozřejmost, rozhodně by zaregistrovali, kdyby pořádné ozvučení najednou chybělo. Do každého filmu nalévají zvukaři neskutečné množství práce a na jejich přispění se plánuje soustředit chystaný dokument Making Waves: The Art of Cinematic Sound, jehož výroby se zúčastnilo několik opravdových hvězd a mistrů v oboru.

Podle prvního traileru vás dokument provede historií zvukové stránky filmu od němých hrátek z počátku minulého století až po současné blockbustery, ale také procesem výroby zvukových efektů a jejich zakomponování do výsledného produktu. Kromě zkušených, Oscary oceněných profesionálů a tvůrců mnoha ikonických filmových zvuků jako Bary Burtt (Star Wars) nebo Gary Rydstrom (Zachraňte vojína Ryana) se o své zkušenosti a komentáře podělí například George Lucas, Steven Spielberg, Ang Lee nebo Ryan Coogler a o celý projekt se navíc režijně postaral Midge Costin, sám úspěšný tvůrce zvukových efektů k filmům jako Skála nebo Armageddon. V limitované premiéře by Making Waves mělo v USA dorazit do kin 26. října, mezinárodně se uvidí. Nyní už koukněte na trailer a dle libosti v další kapitole mrkněte i na několik připojených video esejí, které se tematikou filmového zvuku zabývají.

Další kapitola »

Galerie: 5

Polovinu filmu ve skutečnosti dělá zvuk. Nový dokument vám to dokáže | Fandíme filmu Polovinu filmu ve skutečnosti dělá zvuk. Nový dokument vám to dokáže | Fandíme filmu Polovinu filmu ve skutečnosti dělá zvuk. Nový dokument vám to dokáže | Fandíme filmu Polovinu filmu ve skutečnosti dělá zvuk. Nový dokument vám to dokáže | Fandíme filmu Polovinu filmu ve skutečnosti dělá zvuk. Nový dokument vám to dokáže | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu