Box Office: To 2 diváky vyděsilo a přišlo jich o chlup méně. Hobbs a Show tiše přidávají

Box Office: To 2 diváky vyděsilo a přišlo jich o chlup méně. Hobbs a Show tiše přidávají | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
I když si druhé To nevede tak dobře, jako to první, pořád má Warner důvod slavit. Hobbs a Shaw si pak během léta stačili napravit reputaci.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

To Kapitola 2 bez problému obsadilo první příčku kasovního žebříčku v amerických kinech. Stačilo parádních 91 milionů dolarů, což je ale méně než dva roky starý debut jedničky se 123 mega. Důvodů je několik, ačkoli Warneři je určitě moc řešit nebudou. Za prvé recenzentské přijetí je chladnější, film už není taková událost pro mnohé generace diváků a kvalitativně šel trochu níž, což už víte z našich prvních dojmů. Stopáž necelých tří hodin taky není kdovíjak příjemná pro spoustu lidí, kteří si třeba chtějí sehnat hlídání pro děti. No a nakonec u druhého dílu je to přeci jenom tuctovější souboj dospělých vs. klaun, namísto dětí vs. klaun. 

Pořád je to ale druhý nejlepší otvírák měsíce září po prvním To, což je vlastně i jediný film, se kterým se může dvojka srovnávat. Proto teď u většiny novinářů vychází jako poražený, ačkoli tomu tak rozhodně není. Jednička před dvěma lety prostě vydělala nečekané peníze, když s rozpočtem 35 milionů skončila na 327 mega v Americe a 700 mega globálně. To Kapitola 2 bez problémů dá z USA okolo 200 mega a globálně možná půl miliardu a rozhodně nebude vadit, že film byl dvakrát dražší než první díl.

Žádná další premiéra týdne za pozornost nestojí, tak rovnou pojďme na jednotlivé návraty z týdnů předchozích. Angel Has Fallen má po druhém víkendu promítání k dobru dalších 6 milionů a celkem ze Spojených států 53 milionů. Předpokládá se, že ještě takových deset milionů by film ve Státech utržit mohl a jestli mezinárodní trhy přidají ještě jednou tolik, náklady budou zaplacené. I tak je pravděpodobné, že půjde o nejslabší film série, ale při klesajících rozpočtech (tentokrát už jen 40 milionů) to až tak nevadí a produkční firma Millenium Films dost možná zváží další pokračování, protože zkrátka mnoho dalších es v rukávu nemá.

Další kapitola »

Pád anděla

USA
Akční, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Box Office: To 2 diváky vyděsilo a přišlo jich o chlup méně. Hobbs a Show tiše přidávají | Fandíme filmu Box Office: To 2 diváky vyděsilo a přišlo jich o chlup méně. Hobbs a Show tiše přidávají | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest