Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány

Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 15 obrázků
J.J. Abrams promluvil o nejočekávanějším filmu konce roku a vyjádřil se i například k očekáváním fanoušků.

Star Wars: Poslední z Jediů patří k nejlépe hodnoceným filmům série, nicméně kritici se také najdou. Ať už ti iracionální, kteří vám budou tvrdit, že jim Poslední z Jediů "zničil dětství", tak ti normální, kterým zkrátka to, či ono nesedlo. Jednou z výtek vůči Epizodě VIII, o které jde celkem rozumně diskutovat je to, že se film rozhodl nerozvíjet některé zápletky z Epizody VII. Původně se například mohlo zdát, že Rey bude dcerou někoho, koho známe, že Snoke bude hrát větší roli nebo že do děje víc zasáhnou rytíři Ren. Všichni fanoušci tak byli zvědaví, zda režisér Epizody IX J.J. Abrams zvedne hozenou rukavici a bude dál rozvíjet nové nápady Riana Johnsona (režisér a scenárista Posledního z Jediů) anebo se bude tvrdošíjně snažit za každou cenu opět všechno předělat a vrátit se k nějaké svojí prapůvodní vizi.

Samotný Abrams nicméně popřel, že by něco takového měl v plánu. Na nedávnem D23 Expo prohlásil, že Poslední z Jediů žádným způsobem zamýšlený příběh nenarušil. Ba naopak, všechno ve filmu prý běželo podle plánu. Takové vyjádření samozřejmě ještě nemusí nic moc znamenat. Třeba Abrams jen nechce veřejně vrhnout špatné světlo na ságu nebo svého režisérského kolegu a přitom všechny Johnsonovy odchylky devítka zase v tichosti zametla pod koberec.

Anebo J.J. myslí svoje slova upřímně, a pak jsou tu dva možné výklady. Buď byl Poslední z Jediů zcela v souladu s tím, co měl Abrams od začátku pro další vývoj na mysli, anebo minimálně nebylo v Epizodě VIII nic, co by J.J.ovým ideám jakkoliv bránilo. Pokud by například Abrams chtěl nakonec přeci jen z rodičů Rey udělat nějaké dobře známé postavy z předchozích filmů (jakkoliv by to byla podle velké části filmových novinářů obrovská chyba), není to až takový problém. Podle Kylo Rena to sice byli úplně obyčejní, nepodstatní lidé, ale záporák trilogie nutně nemusí být někdo, komu byste vždycky měli věřit...

Kromě toho Abrams promluvil i o tom, že je naprosto připravený na to, že svým filmem neuspokojí všechny. Prostě Epizodu IX točí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, respektuje fakt, že každý fanda bude jeho dílo vnímat jinak a je fanouškům vděčný za to, že se o jeho film zajímají a půjdou se na něj podívat. Také prozradil, že ačkoliv se na celé řadě elementů stále pracuje, pokud je něco pevně dané, tak je to úplný závěr filmu, trilogie a ságy, o kterém už má delší dobu naprosto jasno.

Na závěr si můžete pustit i Honest Trailer na Posledního z Jediů, který si střílí jak ze zastánců tak i z odpůrců filmu.

Star Wars: Epizoda IX je závěrečným dílem populární filmové série. Režíruje J.J. Abrams, scénář napsal společně s Chrisem Terriem. Produkuje Kathleen Kennedy. V hereckých rolích se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Nově obsazení doplňují Naomi Ackie, Richard E. Grant a Keri Russell. Datum premiéry je stanovené na 20. 12. 2019.

Zdroje: ET Canada, MarvelousTV

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 16

Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu Star Wars IX: Režisér ujišťuje, že Poslední z Jediů nezkazil jeho plány | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest