The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit

The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Jsou tu nejnovější fotky s omlazeným De Nirem a spol.

V dramatu The Irishman od Martina Scorseseho budeme sledovat zločinecký příběh Franka „Ira“ Sheerena (Robert De Niro), který byl zodpovědný za řadu nájemných vražd, včetně vraždy svého vysoce postaveného přítele Jimmyho Hoffy (Al Pacino). Protože Scorsese chtěl De Nira obsadit za každou cenu, musel být pro potřeby filmu důkladně omlazen, jelikož si zahraje jednak stárnoucího kriminálníka, ale také také jeho mladší já v době, kdy byla jeho zločinecká kariéra teprve v rozpuku. Scorsese se rozpovídal o tom, že teprve v posledních letech je díky moderním technologiím možné takhle velký věkový rozdíl smazat a na uzrání techniky se muselo vlastně dlouhou dobu čekat.

Ještě před tím, než se De Niro a Scorsese vrhli na natáčení samotného filmu The Irishman, musel si režisér ověřit, jestli je technologie dostatečně vyspělá, aby mělo smysl se do natáčení vůbec pouštět. Proto využil svůj starší film Mafiáni, respektive jednu scénu, ve které De Niro jako mafiánský boss kárá své podřízené kvůli příliš nápadnému rozhazování peněz. V roce 2015 se De Niro a režisér sešli se štábem a připravili scénu, která byla podobné té z filmu Mafiáni, a De Niro v ní zopakoval několik původních replik. Následně použili počítačovou technologie, aby viděli, jak omlazený De Niro bude vypadat.

Všichni společně se pak podívali na scénu z roku 1990 a omlazenou scénu s De Nirem z roku 2015, aby mohli výsledek co nejlépe porovnat. „Všichni jsme se shodli,“ říká režisér, „že tohle bude fungovat.“ Martin tak konečně dostal příležitost vytvořit film, který plánoval celé roky. Podle něj předtím neměl jinou možnost než vyčkávat, jelikož technologie nestačila. Proč do rolí starších a mladších verzí postav neobsadil různé herce, anebo neobsadil mladé herce a ve scénách z budoucnosti je nenechal zestárnout s pomocí masek, to zatím uspokojivě nevysvětlil.

Jestli se film povedl, se dozvíme 27. listopadu na Netflixu. Původní scénu z Mafiánů, která dopomohla ke vzniku nejnovějšího filmu, si můžete přehrát níže. A nezapomeňte nakouknout do galerie, kde na vás čekají nejnovější fotky starých i mladých protagonistů. Rozdíl mezi De Nirem u pultu a De Nirem v křesle je skutečně markantní.

První slova, která Frank „Ir“ Sheeran slyšel od Jimmyho Hoffy zněla: „Slyšel jsem, že malujete pokoje“. Malovat pokoje znamená vraždit. Barvou je myšlena krev, které se rozstříkne na zdi a podlahy. Během pěti let nahrávaných rozhovorů se Frank Sheeran Charlesi Brandtovi přiznal k více než dvaceti pěti nájemným vraždám pro mafii a svého přítele Hoffu. Zabíjet se Sheeran naučil v americké armádě, ve které během druhé světové války strávil neuvěřitelných 411 dní v aktivním bojovém nasazení. Když se vrátil domů, začal se rychle otáčet a stal se nájemným zabijákem. Pracoval pro legendárního kmotra Russella Bufalina. Postupně se dostal na takovou pozici, že se dostal jako jeden z pouhých dvou ne-Italů na seznam 26 nejhledanějších mafiánů. Nakonec dostal nařízeno zabít dokonce i svého přítele Hoffu. Sheeranova výpověď nabízí řadu informací ke slavným vraždám a jedinečný vhled do jedné kapitoly americké historie.

Režíruje Martin Scorsese. V hlavních rolích  Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano, Stephen Graham, Anna Paquin nebo Jesse Plemons. Netflix snímek uvede v listopadu 2019.

Zdroje: Empire, Empire II, Empire III

Galerie: 12

The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu The Irishman, aneb konverzační drama za desítky milionů, co dodnes nešlo technologicky natočit | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest