Co chystá David Fincher

Co chystá David Fincher | Fandíme filmu
Animák, velkofilm, trailer na slavnou videohru, pokračování předchozího filmu nebo seriál. David umí všechno.

David Fincher, jeden z nejtalentovanějších režisérů současnosti, uvedl na přelomu roku do kin Muže, kteří nenávidí ženy, a pak se malinko odmlčel. Nebo ne? O prázdninách jsme vás informovali, že hodlá produkovat thriller IOU a naopak vzdává Kleopatru. Ve skutečnosti se toho kolem něj ale děje mnohem víc.

 

Dívka, která si hrála s ohněm

Začněme třeba pokračováním Mužů, kteří nenávidí ženy. Pokud jste v poslední době zaznamenali drby, že studio Finchera vyhodilo, tak nepanikařte, žádná taková zpráva se neobjevila, jedná se o šuškandu neznámého původu. Fincher se snímkem stále počítá, nicméně jak uvedl na konci prázdnin, na scénáři se stále pracuje. Fincher konkrétně řekl „Musíme být schopní ten příběh vyprávět po svém“. To může znamenat v zásadě dvě věci. Někteří kritici tvrdí, že druhá a třetí kniha Larssonovy trilogie jsou výrazně slabší, než ta první. Pokud to Fincher vnímá stejně, určitě chce předlohu nějakým způsobem vylepšit. Druhým faktorem může být skutečnost, že jeho Muži se poměrně věrně drží předlohy a tím pádem pro někoho až příliš připomínají švédskou filmovou adaptaci. Kvůli tomu se objevují hlasy, jež označují Fincherovu verzi za zbytečnou, a právě proto možná režisér hledá cestu, jak se odlišit.

 

 

 

House of Cards

Pokračování letošních Mužů je teprve vzdálenou budoucností, zato seriál House of Cards už se dávno natáčí. Jedná se o politické drama z volebního období, ve kterém se republikánský kandidát nelítostně bije o moc a „vše příjemné, co přináší“. Hlavní roli hraje Kevin Spacey, který zároveň seriál spolu s Fincherem produkuje. Ten mimo to také zrežíruje úvodní dva díly, přičemž mezi dalšími režiséry, kteří se ujmou jednotlivých episod, najdeme ještě například Joela Schumachera nebo Allena Coultera (Hollywoodland, Nezapomeň na mě). První sezona bude mít třináct dílů, na které tvůrci údajně dostali 100 milionů dolarů, což je zhruba o třicet milionů víc, než stála druhá sezona Hry o trůny, takže můžeme očekávat, že seriál bude vypadat výtečně. Zdaleka nejzajímavější ale na celém projektu je, že se jedná o jeden z prvních seriálů, které vzniknou bez účasti klasických televizních stanic. Seriál zaplatila americká online videopůjčovna Netflix, která ho 1. února hodlá celý naráz(!) poskytnout svým zákazníkům. Čeká nás tedy taková menší seriálová revoluce. A kdo ví, možná právě kvůli práci na House of Cards s Fincherem podepsala (zatím blíže nespecifikovanou) smlouvu také kabelová stanice HBO.

 

 

 

20 000 mil pod mořem

Loni v záží jsme vás informovali, že se Disney spolu s Fincherem snaží připravit novodobou motion-capture verzi dobrodružství Kapitána Nema. O rok později se projekt nijak výrazně kupředu nepohnul. Scenáristu Scotta Z. Burnse vystřídal Andrew Kevin Walker (Sedm) a Disney si bere tři měsíce na rozmyšlenou, během kterých se rozhodne, zda dá snímku zelenou. Dost možná to bude právě na základě výsledného scénáře. A opatrnosti studia se snad ani nejde divit. Fincher je proslulý nákladností svých projektů (přeci jen je to perfekcionista), které navzdory svým kvalitám nejsou po komerční stránce vždy úspěšné. David si navíc do ničeho nenechá mluvit. To vše je třeba brát vpotaz v situaci, kdy jedno velkolepé dobrodružství (John Carter) právě vyhořelo a druhé má před sebou nejisté vyhlídky (Lone Ranger). Šance 20 000 mil pod mořem se snaží zlepšit sám Fincher, když se do role Neda Landa (postava, kterou ve slavné „Nemovi“ z roku 1954 hrál Kirk Douglas) snaží získat svého dlouhodobého spolupracovníka, Brada Pitta. Do role samotného Nema se údajně shání starší hvězda první velikosti. Uvidíme, nakolik ambicionzní casting filmu zvýší šance na realizaci, nicméně teď se bude tři měsíce čekat.

 

 

 

The Goon

Že Hollywood nerad pouští chlup dokazuje i Fincherova podpora chystaného animáku The Goon. Ten vychází ze stejnojmenného komiksu, ve kterém se mísí atmosféra gangsterek se zombíky, nadpřirozenem a černým humorem. Podle všeho se jedná o nehoráznou srandu (která už brzo vyjde v češtině!), na kterou ale žádný filmový distributor nechce dát peníze, protože to zkrátka není barevná PG řachanda pro celou rodinu. Maličké studio Blur, které o filmovou adaptaci ve spolupráci s autorem Ericem Powellem usiluje, se už od roku 2008 snaží velké Hollywoodské hráče přesvědčit, aby do projektu investovali peníze, a z vlastní kapsy financuje nejrůznější trailery a ochutnávky, které by měly potenciálním zájemcům ukázat, co od výsledného produktu mohou čekat.

 

 

Zatím se jim však povedlo na svoji stranu zlákat jenom Davida Finchera, který do projektu vstoupil jako producent a sám už vysolil z vlastní kapsy dost peněz na preprodukci. Zapálení autoři však nemohou přípravy financovat sami věčně, a tak se s žádostí o pomoc obrátili přímo na fanoušky. Prostřednictvím Kickstarteru by chtěli vybrat 400 000 dolarů, které jim umožní vytvořit tzv. „story reel“, tedy superhrubý sestřih filmu, poslepovaný ze storyboardů, zvuků (ústřední postavy by měli namluvit Clancy Brown a Paul Giamatti) a hudby. Takový story reel už by podle Finchera a spol. mohl nějaké studio přesvědčit. Takže pokud máte nějaké peníze nazbyt a chcete filmu pomoci ke vzniku, určitě neváhejte do kampaně přispět. Studio Blur má doposud na svědomí třeba úvodní sekvenci Fincherových Mužů, kteří nenávidí ženy, všechny scény Avatara, které se odehrávají v kosmu nebo Fincherem produkovaný trailer na videohru Halo 4, který můžete najít na konci článku, společně se dvěma upoutávkami na Goona.

Co vy na to milí čtenáři? Na který Fincherův projekt se těšíte nejvíce?

 

The Goon: Upoutávky

 

Halo 4: Trailer

 

Zdroje: Art of the Title, Baltimore Sun, Indie Wire, Indie Wire II, Variety, Deadline, Blur, Kickstarter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu