Box Office: Největší čínský film roku konečně v USA

Box Office: Největší čínský film roku konečně v USA | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Rok se s rokem sešel a znovu je tu jeden z nejpomalejších víkend v kinech.

V Americe se slaví Labor Day, takže kina nemají moc co nového nabídnout a vyhlíží se pouze premiéra hororu To Kapitola 2 příští víkend. Zmínit ale můžeme v úvodu čínský animák Ne Zha, který se dostal do 70 IMAX kin a od čtvrtka nastřádal 1,43 milionu. Jde o nejúspěšnější čínský film roku, který čerstvě překonal 691 milionů dosavadního krále, sci-fi Wandering Earth. Snímek má skoro trojnásobné tržby jako měla Zootopia, která doposud držela v Číně animované prvenství s 235 miliony. Obecně jde o druhý nejlepší čínský film všech dob po Wolf Warriorovi 2, který sedí na 854 milionech.

Něco dorazilo i z Indie, konkrétně akční Saaho. Film měl v Indii druhý nejlepší otvírák všech dob, přesně 18 milionů za pátek, za víkend dá zřejmě okolo čtyřicítky. V Americe to bude jenom 2,7 milionu od čtvrtka do pondělí. 

Hollywood to tento víkend tradičně vzdal, máme tu jen sci-fi horor Don't Let Go od Blumhouse s 2,4 miliony za víkend. To není moc, ale jde o další z přesně cílených filmů skrze šikovný a levný marketing a nízký rozpočet. Prý to stálo 5 + 5 milionů (náklady + marketing), takže to klasicky propadák nebude, ale novinářům se nepromítalo a diváci taky moc nadšení nejsou. Druhý Upgrade tedy nečekejte.

Poslední novinkou je Bennet's War o válečném veteránovi, který riskuje na motorce vlastní zdraví, aby zachránil otcovu farmu. Film se hrál v 970 téměř prázdných kinech, protože debutuje jen s 445 000 dolary. A to je hned ve třicítce nejhorších premiér v 600+ kinech.

Světu jinak stále dominuje Hobbs & Shaw. Z Ameriky má v pátém víkendu 6 milionů, ale ze zahraniční to je 45 milionů a počtvrté za sebou tak na vrcholu globálního kasovního žebříčku. V pondělí, popřípadě lehce později, bude film v USA na 160 milionech, v Číně je na 166 milionech po deseti dnech a globálně tak na 684 milionech. Sedmistovka padne někdy v průběhu týdne.

Při takhle slabém víkendu není divu, že se Angel Has Fallen udržel na špici a stačilo mu jen 11,5 milionu. Po jedenácti dnech jsme na 43,5 milionu v USA a nedivil bych se, kdyby opravdu vznikl další díl, protože mezinárodní kasovní potenciál se ještě ani nerozjel a už tak všechno vypadá hezky. Komedie Good Boys je s 9 miliony na 59 mega z Ameriky (70 z celého světa) a horor Krvavá nevěsta překvapivě našel nějaké diváky, protože spadl jen o třetinu oproti minulému víkendu a má 5 milionů. Celkově ze Států padlo 21,5 milionů. 

Sony jinak nastrčili Spider-Mana: Daleko od domova do 2000 kin se čtyřmi minutami nového materiálu a přibyly 4 miliony. Studio si tak oficiálně zajistilo druhou pozici tohoto léta v rámci podílu na americkém trhu. Komiksovka má jinak 386 mega z USA a 1,12 miliardy globálně. Studiu Sony nepochybně dělá radost i tarantinovka Tenkrát v Hollywoodu se 131 miliony doma a 283 mega celosvětově.

Zdroj: Forbes

Pád anděla

USA
Akční, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Největší čínský film roku konečně v USA | Fandíme filmu Box Office: Největší čínský film roku konečně v USA | Fandíme filmu Box Office: Největší čínský film roku konečně v USA | Fandíme filmu Box Office: Největší čínský film roku konečně v USA | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest