Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí

Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 10 obrázků
Podle jedněch další Temný rytíř, podle jiných munice do rukou zneuznaných jedinců, kteří se chtějí utvrdit v dojmu, že je v pořádku nefér světu oplácet násilnou mincí.

Joker se dočkal premiéry na festivalu v Benátkách a vypadá to, že tenhle film bude rozdělovat. Na jednu stranu můžeme očekávat snímek, který bude obdivován za vizuální zpracování, za vážné zpracování komiksové látky a herecký výkon v hlavní roli, který podává Joaquin Phoenix. Někteří kritici mluví o nejodvážnějším superhrdinském filmu od Temného rytíře, o realistickém zpracování a navazování na odkaz tvorby Martina Scorseseho z 80. let minulého století. Nepřekvapivě padají zmínky o hitu oscarové sezony nebo o Oscarech. Přinejmenším Phoenix by mezi kandidáty asi letos měl skončit.

Kritici, kteří pronikají hlouběji pod povrch, začínají projevovat určité obavy. Započne Joker éru, ve které obyčejná lidská dramata dokážou zaujmout pouze v případě, kdy budou navěšená na předem známé značky? A co hůř, najdou diváci, kteří trpí pocitem zneuznání v Jokerovi hledat svého hrdinu, podobně, jako když určitá část publika nepochopila Klub rváčů nebo třeba Matrix? Další generaci filmových diváků přesvědčených o tom, že násilí je ospravedlnitelné, opravdu nepotřebujeme, ale dočkat bychom se jí mohli.

Vypadá to, že snímek diváky bude rozdělovat, kdy se část nechá jednoduše strhnout Phoenixovým výkonem a audiovizuálně umě zpracovaným příběhem o muži, kterého společnost tak dlouho degradovala, až se rozhodl vrátit facku zpátky. V daleko větší síle. A líbilo se mu to. Druhá část obecenstva se pak bude potýkat s tím, zda snímek Arthura Flecka dokáže vykreslit v dostatečně negativní světle, anebo jeho pomstychtivé počínání (možná nechtěné, v nedokonalé režii Todda Phillipse) glorifikuje.

V momentě, kdy tento text vznikal, měl snímek na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes 29 záznamů a průměrné hodnocení 9,26 z deseti, takže můžete vidět, že v tuhle chvíli se zatím většina recenzentů přiklání k tomu, že jde o výjimečný počin nejen na poli komiksového filmu, ale na poli filmu obecně.

Film se zaměří na ústředního protivníka [Batmana] a jedná se originální samostatně stojící příběh, který zatím nikdy nebyl k vidění na stříbrném plátně. Režisér Todd Phillips nabídne příběh muže jménem Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), někoho, koho společnost přehlíží a nejedná se jen o studii někoho, kdo je drsný, ale také odstrašující případ v širším slova smyslu. Premiéra je naplánována na 3. října 2019.

Galerie: 11

Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu Joker: První recenze tvrdí, že snímek přepíše komiksový žánr a diváky ostře rozdělí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest