The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru

The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Meryl Streep, Gary Oldman a Antonio Banderas v novince režiséra Stevena Soderbergha, která se obrovský finanční skandál snaží vykreslit zábavnou a srozumitelnou formou.

Steven Soderbergh, režisér Dannyho parťáků, se nefláká. V roce 2017 přines do kin heist komedii Loganovi parťáci, o rok později na iPhone natočil snímek Nepříčetná a od letošního ledna můžete na Netflixu vidět jeho další „iphonový“ snímek High Flying Bird. Jeden film za rok je ovšem málo, tak se můžeme těšit ještě na jeden netflixovsý snímek - The Laundromat.

The Laundromat má oproti High Flying Bird mnohem nabitější obsazení a také oscarový potenciál. Jedná se o stylové komediální drama, jehož rozverné a hravé podání (alespoň v traileru) zatím připomíná Dannyho parťáky. Snímek je inspirován „skutečnými tajemstvími“, kterými jsou myšleny nechvalně proslulé Panamské dokumenty, které v roce 2016 odhalili rozsáhlou síť klientů společnosti Mossack Fonseca. Ta klientům pomáhala se zakládáním sídel v daňových rájích a celkovém zneprůhledňování jejich fungování. Vedle krácení daní byla odhalena i další trestná činnost a Soderbergh si vzal za úkol celou problematiku divákům zábavným a srozumitelným způsobem vysvětlit.

Oficiální synopse: „Když se její idylická dovolená nečekaně obrátí naruby, Ellen Martin (Meryl Streep) začne vyšetřovat falešnou pojistku a následně se propadá čím dál hlouběji do díry plné pochybných jednání, které jsou propojeny s právnickou firmou z Panama city, jejíž zájem se pomáhat nejbohatším lidem světa shromažďovat ještě větší bohatství. Charismatický a pěkně se oblékající partneři Jürgen Mossack (Gary Oldman) a Ramón Fonseca (Antonio Banderas) jsou experty na offshore účty, které pomáhají bohatým zbohatnout. Chystají se nám ukázat, že Ellenino vyšetřování odhaluje pouze daňové úniky, úplatkářství a jiné nedovolené absurdity, kterými se bohatí oddávají podpoře světového zkorumpovaného finančního systému."

Zveřejněný trailer se povedl. Steven Soderbergh tentokrát netočí na iPhone, film je tedy plný barev, trailer je svižně střižený a plný energie, jako pravděpodobně bude celý film. Meryl Streep, Gary Oldman a Antonio Banderas jsou ve svých rolích už na poli 2 minut opravdu výborní, očekával bych i nějaké ty oscarové nominace. Film bude k vidění na Netflixu od 18.10. 2019. Scénář napsal Scott Z. Burns (Informátor!). V dalších rolích: Jeffrey Wright, Melissa Rauch, Jeff Michalski, Jane Morris, Robert Patrick, David Schwimmer a Cristela Alonzo. V galerii naleznete první plakát a fotografie.

Zdroj: Slashfilm

Galerie: 12

The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu The Laundromat: Skandál Panamských dokumentů jako zábavná jízda v prvním traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest