Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř

Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Jak se Mendes připravoval na natáčení? Bude Bond ve 3D? Plus hromada nových fotek a videí, včetně finálního traileru.

Premiéra nejnovější bondovky se nezadržitelně blíží, a tak vzniká celá řada nejrůznějších interview. To asi vůbec nejzajímavější poskytl režisér Sam Mendes serveru Indie Wire. Nejprve pohovořil o tom, že je sice velkým Bondovým fanouškem, ale to, co předváděly filmy s Piercem Brosnanem, ho příliš nezajímalo. Jeho pozornost k sérii znovu přilákalo až vynikající Casino Royale a jeho kamarád Daniel Craig. Když se ho Daniel zeptal, jestli by nechtěl zrežírovat Skyfall, neváhal ani chvíli. Zdaleka největší pozornost si ale napříč internetem získalo doznání, že Skyfall je přímo inspirovaný tím, co dokázal Nolanův Temný rytíř.

Mendes totiž v posledních letech trpěl dojmem, že v současném Hollywoodu je možné natočit myšlenkově bohatý film jedině s nízkým rozpočtem, zatímco velkolepé filmy jsou vyprázdněné a prostoduché. Teprve Temný Rytíř Mendesovi ukázal, že i do drahého blockbusteru lze propašovat určitou reflexi dnešní doby a inteligentní témata. Batman navíc umetl cestičku všem velkofilmovým hrdinům, kteří by chtěli být vážní. Do té doby vám většina producentů tvrdila, že pochmurný film se nezaplatí a diváci o takové nestojí. Dnes stačí odvětit, že to není tak docela pravda a ukázat prstem na Nolanovu trilogii.

Připomínáme, že shodou okolností i přímo Christopher Nolan uvedl, že by moc rád natočil Bondovku. Nicméně aby to nedopadlo jako se Stevenem Spielbergem. Ten chtěl Bonda režírovat odjakživa, nicméně když už měl u studia dost důvěry na to, aby mu bylo ochotné značku svěřit, tak si ho zase podle producentky Barbary Broccoli nemohlo dovolit. Inu, c'est la vie.

V dalším interview Mendes uvedl, že od studia dostal poměrně volnou ruku, předem dané bylo akorát to, že film musí mít tři akční scény, krásné ženy a exotické lokace. Na natáčení se Mendes připravoval čtením Flemingových knížek a diskusemi s Danielem Craigem, který ve světě agenta 007 přeci jen pobývá o něco delší dobu, než on. Co se možnosti, že by natočil další film, tak pokud by takový nabídka přišla, velice by mu to lichotilo a svým způsobem by s Bondem zůstal moc rád, ale na druhou stranu tvrdí, že do filmu dal všechno, co ke špionovi s povolením zabíjet dokáže říci, a žádný kloudný námět na další bondovku ho momentálně nenapadá.

A když už je řeč o budoucnosti a Barbaře Broccoli, máme pro vás jednu hodně pozitivní zprávu. 3D sice vládne Hollywoodu, ale v bondovkách se prý žádných laciných konverzí a násilného třetího rozměru obávat nemusíme. Broccoli se domnívá, že rychlé střihy a množství akce nejsou pro 3D prezentaci vůbec vhodné. V Avatarovi podle ní třetí dimenze dávala smysl, protože na ni byl příběh stavěný, ale bondovky jsou v tomhle ohledu úplně jiné. Do budoucna prý producentka nechce vyloučit nic, ale další díl se prý ve 3D momentálně plánuje.

Co se prý naopak plánuje, je obsazení Benedicta Cumberbatche jako záporáka v příštím dílu! Je trochu škoda, že se zprávou přišel bulvární The Daily Express, takže jí není radno přikládat velkou váhu, ale je pravdou, že po Bardemovi by byl Cumberbatch další výtečnou volbou. Vynikající herec na sebe poprvé výrazněji upozornil osobitým ztvárněním Sherlocka Holmese ve vydařeném britském seriálu, nicméně i se záporáky začíná mít bohaté zkušenosti. V nejbližší době ho uvidíme nejen jako digitálního draka Šmaka v Hobbitovi, ale také jako padoucha ve druhém Star Treku.

A malá zajímavost na závěr: Sir Roger Moore doposud za nejlepšího Bonda považoval Seana Conneryho. Když konečně viděl Skyfall, pasoval na tuhle pozici okamžitě Daniela Craiga. To je z dnešních novinek vše, následuje bohatá galerie a playlist nacpaný videi, ve kterém najdete finální trailer, další klip, další kratičký film o filmu, TV Spoty, zábavnou bondovskou reklamu na Colu, hromadu videí z natáčení a rozhovory s herci.  

 

Skyfall: Nejnovější nálož videí

 

Zdroje: The Daily Express, Indie Wire, Filmschool Rejects, CTV News, Timeout, IGN, Pop Sugar, Coming Soon

Galerie: 14

Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu Skyfall: Režiséra Mendese inspiroval Temný rytíř | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest