Box Office: Gerard Butler zase zachraňuje prezidenta, The Rock boduje v Číně

Box Office: Gerard Butler zase zachraňuje prezidenta, The Rock boduje v Číně | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Lví král se jinak ne a ne zastavit.

Angel Has Fallen, třetí díl v sérii rozličných Pádů, třeba Bílého domu nebo Londýna, dosáhl tento víkend na 21 milionů dolarů a první příčku kasovního žebříčku. To je solidní retence diváků. Jednička dala v roce 2013 nějakých 30 mega, dvojka 22 mega. Obecenstvo si očividně Gerarda Butlera v téhle poloze oblíbilo. Že by se old-schoolový akčnák dočkal i čtyřky? Minule u Londýna to bylo 62,5 milionu z USA a 205 mega globálně, uvidíme, jestli Angel přijde s něčím podobným.

Alex Kendrick jinak přináší další křesťanské drama v rámci distribuce studia Sony. V roce 2015 to byl nadprůměrně úspěšný Válečný kabinet, tohle léto dorazil Overcomer o basketbalovém kouči a jeho zápase s vírou. Za víkend decentních 8,2 milionu. Moc se naopak nechytla Krvavá nevěsta, kterou Fox Searchlight nasadil do 2820 kin, což je největší počet projekcí v historii distributora. Je z toho ale jen 7,5 milionů a další premiérová kaňka, kterou Foxové dělají Disneymu od té doby, co je studio odkoupilo.

Tohle léto jinak patří režisérům Johna Wicka, kteří s Johnem Wickem 3 a Hobbsem & Shawem zachránili kasovní žebříčky od totální dominance studia Disney. Spin-off Rychle a zběsile to už dotáhl na 588 milionů globálně, 147 mega je z Ameriky, zatímco v Číně film debutoval se 102 miliony. S výhledem 750 - 800 mega globálně půjde o jeden z nejúspěšnějších filmů roku, které nejsou od Disneyho. John Wick 3 potom debutoval konečně online a jeho kinařské tržby se tak mohou pomalu zastavit na 171 milionech z Ameriky a 321 mega celosvětově. To, jak třetí díl přeskočil v tržbách jedničku i dvojku, je v rámci mládeži nepřístupných filmů bezprecedentní.

Disney tu ale jinak stále je a jeho Lví král se 7 miliony tento víkend dosáhl na 510 mega z Ameriky, čímž překonal hranou Krásku a zvíře. Tím pádem se stal nejúspěšnějším muzikálem a nejlepším Disneyho filmem, který není od MCU nebo ze světa Star Wars. Globálně je remake na 1,5 miliardy dolarů. Sprostá komedie Good Boys má ve druhém víkendu 11,7 milionu a pro Universal je to s aktuálními 42 mega z USA solidní výhra. Mimo to, že Sony musí řešit roztržku se Spider-Manem, tak jim jejich Angry Birds 2 vůbec nenesou. Film má ve druhém víkendu 6,4 milionu a 27 mega po deseti dnech. Je to lepší film než jednička, ale diváci se už nechtěli nechat podruhé zlákat. A nakonec Tarantinovo Tenkrát v Hollywoodu, které s 5 miliony ve čtvrtém víkendu překračuje 123 mega v Americe a 121 milionů Hanebných panchartů. Globálně by měl být film někde nad 239 miliony.

Zdroj: Forbes

Lví král

23.06.1994 | USA
Drama, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 2

Box Office: Gerard Butler zase zachraňuje prezidenta, The Rock boduje v Číně | Fandíme filmu Box Office: Gerard Butler zase zachraňuje prezidenta, The Rock boduje v Číně | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu