Joker: Joaquin Phoenix kvůli roli studoval lidi s mentálními poruchami

Joker: Joaquin Phoenix kvůli roli studoval lidi s mentálními poruchami | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Herec se rozpovídal o tom, co posloužilo jako inspirace pro jeho mrazivý smích.

Film Joker s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli vypadá čím dál zajímavěji. Je jasné, že to nebude klasický komiksový blockbuster, ale můžeme očekávat silný nádech psychologického dramatu. Kromě toho přístupnost bude R, což naznačuje, že se nedočkáme zrovna veselé a uvolněné podívané. 

A očividně jiný přístup ke komiksové tematice funguje nebo minimálně to tak působí. Už teď se mluví o tom, že by se film mohl stát miláčkem filmových porot a kromě toho se předpokládá, že bez ohledu, že tohle nebude standardní komiksovka, diváci o ni budou mít zájem. Analytici věří, že by premiérové tržby z domácích kin mohly být někde mezi 60 až 90 miliony dolarů, což je rozhodně působivé u filmu, na který nemůže vyrazit celá rodina.

Není asi žádným velkým tajemstvím, že hlavním pilířem filmu je Joaquin Phoenix v ústřední roli a ten nechtěl nic podcenit a pečlivě se na natáčení připravoval. Ostatně, jen kvůli děsivému smíchu Jokera se rozhodl studovat osoby s mentálními poruchami:

"Viděl jsem videa, která ukazovala lidi, kteří trpí takzvaným patologickým smíchem, což je mentální porucha, kdy nelze kontrolovat mimiku."

I když může termín patologický smích znít poměrně neškodně, faktem je, že jde o nepříjemnou nemoc, kdy daná osoba trpí záchvaty nekontrolovatelného smíchu bez zjevného důvodu. A často to není zrovna roztomilý smích, ale něco, co působí poměrně děsivé. 

A to je samozřejmě něco, co mohl Joaquin ve filmu zužitkovat. Mrazivý smích je jedním z průvodních znaků postavy Jokera, ale herec nechtěl jen napodobit to, co jsme viděli v předchozích projektech s tímto komiksovým záporákem a vytvořil si vlastní verzi smíchu, která se inspirovala právě u lidí trpící mentální nemocí. 

V galerii se můžete podívat na nejnovější fotky.

Film se zaměří na ústředního protivníka [Batmana] a jedná se originální samostatně stojící příběh, který zatím nikdy nebyl k vidění na stříbrném plátně. Režisér Todd Phillips nabídne příběh muže jménem Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), někoho, koho společnost přehlíží a nejedná se jen o studii někoho, kdo je drsný, ale také odstrašující případ v širším slova smyslu. Premiéra je naplánována na 3. října 2019.

Zdroj: Il Vernerdi, SlashFilm, CBM

Galerie: 2

Joker: Joaquin Phoenix kvůli roli studoval lidi s mentálními poruchami | Fandíme filmu Joker: Joaquin Phoenix kvůli roli studoval lidi s mentálními poruchami | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu