Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa

Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit dalších 17 obrázků
Gibson se zase opřel do spin-offu s The Rockem, Michelle Rodriguez tvrdí, že dosavadní hlavní scenárista značky nemá páru o další budoucnosti.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Hobbs a Shaw brázdí kina už druhý týden a zatím utržili přes 330 milionů dolarů po celém světě. Co se zpracování nového akčňáku s Jasonem Stathamem a Dwaynem "The Rockem" Johnsonem týče, nedá se říci, že by se nějak zvlášť pokoušeli vymanit z područí značky Rychle a zběsile a styl i atmosféra nejsou nijak významně odlišné od jejich mateřské lodi. Stále je to plné akce, bláznivin, aut i vtípků a při zemi se snímek rozhodně nedrží (jak bylo slibováno dříve). Ani recenze nebyly nijak mizerné, a tak je možná lehce překvapivé, že snímek poměrně výrazně zaostává za zbytkem série v pokladnách. Že by opravdu tolik záleželo na tom, zda máte na plátně celou partu hrdinů?

Minimálně Tyrese Gibson, představitel Romana Pierce, si to nejspíš myslí. Alespoň tomu nasvědčuje post na sociálních sítích, který na adresu nižších tržeb spin-offu (a The Rocka) vyslal:

"Za jednu věc mu patří respekt... Za snahu... Lidi mě mají za hatera... Útočí na mě, protože se vyjadřuji nahlas... Ničení rodiny zřejmě nemá hodnotu, kterou by člověk očekával. Hobbs a Shaw má nejnižší otvírák od Tokyo Drifu... Víte co, možná, jenom možná... The Rock a ostatní si s náma přijdou zase zatančit alespoň v desátém díle a všichni se můžeme obejmout a získat zpátky skutečné fanoušky, kteří značku podporují už dvacet let a zase jim dát to, co chtějí... Na nic nenadávám, jenom říkám fakta." 

Ano, zatím nelze vyloučit, že Hobbs a Shaw bude nejméně výdělečným dílem série od Fast Five (záležet bude na tržbách z Číny). Na druhou stranu právě v tomhle filmu vstoupil do série The Rock a ze značky se stal komerční hit, jakým je dnes. Třeba je to shoda okolností a třeba je to přesně ten důvod, proč studio do The Rocka vložilo důvěru a nechalo jej natočit samostatný spin-off. O spin-offu se ostatně mluvilo už od dob Fast Five a je možné, že k němu nakonec došlo jen proto, že Johnson nemohl najít společnou řeč s Vinem Dieselem, který si prostě chce dělat Rychle a zběsile po svém. 

Zatím se dost obtížně usuzuje, zda jsou nižší tržby pro Hobbse a Shawa dané tím, že bylo hrdinů méně a z určitého úhlu pohledu jde o první díl série (to by pak napříště mohly tržby stoupat), anebo je pes zakopaný jinde. Třeba má pravdu Gibson a fanoušci skutečně nesou s nevolí, že se "rodina rozdělila". Nebo znenadání klesl zájem o Rychle a zběsile (třeba u Transformerů také není zcela jasné, proč se to stalo zrovna u pětky) a shodou okolností ten pokles padl zrovna na spin-off. A ať už dopadne v pokladnách jakkoliv Rychle a zběsile 9, tak se asi nikdy nedozvíme, zda na to mělo jakýkoliv vliv přijetí spin-offu.

Tak či tak je zkrátka a dobře nesmysl, aby Tyrese Gibson z pozice druhořadého představitele vedlejší role dělal vlny a dál tak komplikoval případný The Rockův návrat. Brzy po svém příspěvku také vychladl, svůj komentář smazal a nahradil jej kratším, kde se soustředí na devátý díl a raduje se z návratu Justina Lina na režisérskou sesli.

Jestli Gibson a The Rock ještě někdy najdou společnou řeč není jisté. Pravdou je, že Gibson veřejně láteřil už když se ukázalo, že natáčení Hobbse a Shawa pozdrží přípravy devátého dílu Rychle a zběsile. Herec se tehdy nacházel uprostřed náročných bojů o opatrovnictví dcery a nutně potřeboval finanční injekci, kterou mu Rockův vedlejší projekt oddálil.  Pokud by vás zajímali podrobnosti, pročtěte si starší článek.

Další kapitola »

Galerie: 18

Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Herci z hlavní série rýpou do Hobbse a Shawa | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu