Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá

Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Tím škatulata u Warneru nekončí. Vedle nového termínu pro Dunu jsme se dočkali také oznámení premiéry pro očekávaný životopis Elvise Presleyho.

Čím dál oblíbenější režisér Denis Villeneuve se rozhodl po kultovním Blade Runnerovi vrátit na plátno další legendární sci-fi, Dunu. Knižní sérii poprvé převedl na velká plátna David Lynch, který se bohužel setkal s vlažnými ohlasy, a ani v pokladnách dostatečně nezaskóroval. Duna to tedy zkusí příští rok v kinech podruhé, a do dnesbylo datum stanoveno na 20.11. 2020. Nakonec ale dorazí až skoro na Vánoce - 18.12. 2020.

Tím ale velká kalendářní oznámení Warneru nekončí. Studio ohlásilo premiéru životopisu Elvise Presleyho. V kinech rozhýbe svoji pánev 1. 10. 2021. Příběh krále rock'n'rollu chystá Buz Luhrmann, scenárista Moulin Rouge nebo Velkého Gatsbyho. Hlavní roli získal herec Austin Butler, který se letos mihl v komedii Mrtví neumírají a ještě ho uvidíme v tarantinovce Tenkrát v Hollywoodu, kde ztvárnil člena gangu masového vraha Charlese Mansona. Hercovy fotky najdete v galerii. Další detaily prozrazují, že životopis převypráví dvě dekády zpěvákova života, a jeho manažera si zahraje hlavní hvězda Forresta Gumpa nebo Zelené míle, Tom Hanks.

Co tato novinka znamená pro Dunu? Nic zásadního, pouze se mění výčet jejích filmových soupeřů, kteří se budou společně prát o pozornost diváků. Přesně na stejné datum jsou totiž naplánované hned tři další filmy. Prvním je remake muzikálu West Side Story od Stevena Spielberga. Druhým, adaptace hry Uncharted s Tomem Hollandem. Třetím nakonec pokračování komedie Cesta do Ameriky s Eddiem Murphym. Že by byly ve stejný den zveřejněny hned tři takto očekávané filmy, to se předpokládat nedá, takže u některého z těchto filmů se bude premiéra s jistotou posouvat. A uvidíme, jestli si Duna naopak přesunem na Vánoce finančně nepřilepší. 

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020.

Zdroj: Deadline

Galerie: 11

Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu Duna: Velkolepý sci-fi epos se odkládá | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest