Nejlepší found footage horory (alias ty ve stylu Blair Witch)

Nejlepší found footage horory (alias ty ve stylu Blair Witch) | Fandíme filmu
Artisan Entertainment
Zobrazit dalších 5 obrázků
Paranormal Activity 7 klepe na dveře, avšak v žánrovém moři je určitě mnoho zábavnějších úlovků, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Nedávno jsme se dozvěděli, že se chystá už 7. díl hororové série Paranormal Activity, která je tu s námi od roku 2007 a dnes je pro mnoho diváků symbolem techniky "found footage". Ta stručně řečeno předstírá, že předkládané záběry pořídili přímo účastníci události, že jsou "nalezené" (found). Nicméně, jakkoliv Paranomal Activity patří mezi nejznámější found footage horory, vesměs jednotlivé díly série nepatří mezi ty nejlepší.

Připomeňme si tak raději pětici found footage hororových snímků, které svými kvalitami předvídatelnou duchařskou sérii předčí.
 

Záhada Blair Witch / The Blair Witch Project

Snímek z roku 1999 je v rámci žánru skutečně legendární. Umně natočené dobrodružství partičky studentů, jejichž děsivé osudy v lesích poblíž Marylandu sledujeme skrze jejich vlastní materiál, je působivé a při navození správné atmosféry i docela mrazivé. Tvůrci do filmu investovali pouhých 60 tisíc dolarů a risk se jim královsky vyplatil. Záhada Blair Witch utržila celosvětově v kinech skoro 240 milionů dolarů a režisérské duo Daniel Myrick a Eduardo Sánchez se pěkně napakovalo. Pravdou zůstává, že se jedná o prostý a jednoduchý nápad, leč tentokrát vítězí forma nad obsahem. Neocenitelnou roli sehrála dokonale promyšlená marketingová kampaň, jež předcházela samotnému uvedení do kin. Zafungoval i tah s vypuštěním fámy, že jde o autentickou nahrávku, protože uměle vykonstruovaná pověra se začala mezi mladými lidmi šířit jako virus. Suma sumárum se jednalo o obrovský úspěch a podobné pokusy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Další kapitola »

Galerie: 6

Nejlepší found footage horory (alias ty ve stylu Blair Witch) | Fandíme filmu Nejlepší found footage horory (alias ty ve stylu Blair Witch) | Fandíme filmu Nejlepší found footage horory (alias ty ve stylu Blair Witch) | Fandíme filmu Nejlepší found footage horory (alias ty ve stylu Blair Witch) | Fandíme filmu Nejlepší found footage horory (alias ty ve stylu Blair Witch) | Fandíme filmu Nejlepší found footage horory (alias ty ve stylu Blair Witch) | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest