Dungeons & Dragons: Chystaný fantasy epos má nové režiséry a snad konečně vznikne

Dungeons & Dragons: Chystaný fantasy epos má nové režiséry a snad konečně vznikne | Fandíme filmu
Hasbro
Zobrazit další 4 obrázky
Adaptace populární společenské hry už se chystá opravdu dlouho. Po letech průtahů snad konečně začne natáčení.

Dungeons & Dragons je společenská fantasy hra na hrdiny podobná českému Dračímu doupěti. Hráči se vžijí do nejrůznějších rytířů, kouzelník, elfů apod. a prožívají společně dobrodružství ve světě mečů a magie. Hra vznikla již v 70. letech a do dneška je velice populární napříč celým světem a postupně ji začaly doplňovat různé fiktivní světy a romány do těch světů zasazené.

Popularity značky a rozsahu podkladových materiálů se nepřekvapivě snaží využít také Hollywood. O filmovém zpracování se mluví už velmi dlouho, v minulosti se kolem něho ochomýtalo několik herců i režisérů, ale až teď se zdá, že máme konečně jasno. Fantasy filmu by se mělo ujmout duo Jonathan Goldstein a John Francis Daley.

Ti mají za sebou poslední verzi Bláznivé dovolené či spolupráci na scénáři Spider-Mana: Homecoming. Dobré jméno si však udělali především Noční hrou, která nabídla skvěle vyváženou komedii s akcí a otevřela jim dveře k větším nabídkám. Dlouho to vypadalo, že natočí filmového The Flashe, ale nakonec projekt opustili po tvůrčích neshodách s hercem Ezrou Millerem.

V minulosti vznikly už tři  hrané snímky na motivy Dungeons and Dragons (obrázky v galerii), přičemž za zmínku stojí jen úplně první, který sice svým zpracováním také příliš neoslnil, ale aspoň se točil v Česku. Během vývoje nového filmu se u projektu vystřídala řada tvůrců i studií. V jednu chvíli se hovořilo o tom, že by film měl být zpracovaný jako "Strážci Galaxie ve Středozemi", ale není vůbec zřejmé, zda z téhle vize zůstalo do dneška cokoliv zachováno, nebo ji zavál čas. V jednu dobu také bylo na 1. 10. 2021 stanovené datum premiéry, nicméně nevíme, zda se jej studio snaží stihnout nebo ne.

Scénář napsal prakticky neznámý Michael Gilio. Produkují Brian Goldner a Stephen Davis, kteří produkovali i řadu předchozích filmů na motivy her firmy Hasbro, která na Dungeons & Dragons vlastní práva.

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů (Dragonlance, Forgotten Realms, Planescape a další) se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými světy nebo světem Star Wars.

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

Dungeons & Dragons: Chystaný fantasy epos má nové režiséry a snad konečně vznikne | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Chystaný fantasy epos má nové režiséry a snad konečně vznikne | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Chystaný fantasy epos má nové režiséry a snad konečně vznikne | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Chystaný fantasy epos má nové režiséry a snad konečně vznikne | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Chystaný fantasy epos má nové režiséry a snad konečně vznikne | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest