Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování

Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Gemini Man alias Blíženec by se rád prezentoval jako průkopnický projekt režiséra Anga Leeho. Trailery slibují spíš klasickou akci s digitálním omlazováním.

Ang Lee, režisér nadcházející sci-fi akce s Willem Smithem, se nechal slyšet, že Blíženec (Gemini Man), byl natočen ve frekvenci nevídaných 120 snímků za sekundu v rozlišení 4K. Bohužel jen pár kin na světě má k dispozici nejnovější promítací zařízení, které by snímek dokázala přehrát v této jeho originální podobě, ale i tak je dobré vědět, že se tvůrci nedrží klasických 24 fps a snaží se filmové řemeslo stále posouvat a zlepšovat. I když Leeho vizi drtivá většina z nás nejspíš neuvidí, pořád je možné, že film ovlivní další tvůrce a technologie začne být běžnější.

Dále tvůrci prozradili, jak se vlastně pracovalo se "dvěma" Smithy na place. Henryho, starší verzi Smithe, hrál vždy Will Smith, naopak mladíka, který se ve filmu jmenuje Junior, hrál dvojník, kterému následně digitálně nahradili obličej. Dvojníka bylo však využito jen v případě, pokud byli oba dva zároveň v jednom záběru, jinak všechny své scény mladé i staré verze točil Will Smith sám.

Pro kompletní, a hlavně věrohodný vizuál Smithova mladšího já byly využity staré fotografie z dob Fresh Prince anebo filmy jako Den nezávislosti či první Mizerové. Junior (mladý Smith) je ve filmu starý 23 let, takže vizuální omlazení bylo potřeba, i přesto, že Will Smith vypadá ve svých 50 let pořád velmi dobře. Jestli se omlazení povedlo, můžete posoudit z trailerů a přiloženého featurette, kde tvůrci mluví o velkém potenciálu omlazování, které může navždy změnit budoucnost filmové tvorby.

Nejnovější trailer nabízí celou řadu akčních momentů, přičemž nejzajímavější jsou hrátky s motorkami a hlavně souboj "mladý vs. starý". Samozřejmě se ukáže i záporák, Clive Owen, který je Juniorův stvořitel a byl mu i otcem, když jiného neměl.

Will Smith byl naklonován a jeho mladší já mu jde nemilosrdně po krku. Sci-fi film Blíženec nabídne stále častěji využívanou technologii omlazování, ve které se v posledních letech vyžívá hlavně Marvel Cinematic Universe, ale mohli jsme ji vidět například i v Terminator: Genisys. Režie se ujal Ang Lee. V hlavních rolích uvidíte Willa Smithe, Cliva Owena nebo Mary Elizabeth Winstead.  

Galerie: 9

Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu Blíženec: Nový trailer je napěchovaný akcií + pár zajímavostí o technologii omlazování | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest