Parker: Jason Statham krade a krade

Parker: Jason Statham krade a krade | Fandíme filmu
Další tuctově vypadající stathamovka se představuje v první upoutávce. Těšit se můžete i na Jennifer Lopez.

Jason Statham se sice občas objeví v nějaké ambicióznější a draze vypadající produkci, ale většinou se pohybuje na hraně béčkových akčních výplachů. Jeho charisma zpravidla postačí k tomu, aby byl snímek lehce koukatelný, avšak kvalita je mnohdy diskutabilní. Dokonce se už v internetových diskuzích začíná v nadsázce hovořit o tom, že Statham se stává žánrem sám pro sebe. Stačí si jen vzpomenout na nedávné nemastné a neslané "stathamovky" typu Mechanik zabiják, Elitní zabijáci, Blesk či Safe. Momentálně si užívá popularity spojené s pokračováním týmovky Expendables, nicméně na dveře už klepou další projekty. Vyjma skvěle obsazeného akčního thrilleru Homefront (James Franco, Winona Ryder) a dalšího thrilleru Hummingbird, jenž se právě natáčí, se na začátku příštího roku chystá do kin kriminálka Parker.

Snímek čerpá z knižní série románů amerického spisovatele Donalda E. Westlakea a vypráví příběh profesionálního zloděje Parkera, který se řídí prostou a hlubokomyslnou formulkou: „Neokrádej lidi, jež si to nemohou dovolit a neubližuj těm, kteří si to nezaslouží.“ Jak už to ve filmech s podobnou tématikou bývá, hlavní hrdina je podveden zbytkem zlodějské party, okraden a dokonce téměř poslán pod kytičky. Nebyl by to Statham, aby se z takové šlamastiky nevylízal. S vidinou pomsty a novou ambiciózní parťačkou po boku rozhodne se uštědřit bývalým kumpánům krutou lekci a získat to, co mu právem patří. Vyjma ústřední hvězdné dvojice se na kus řeči zastaví ještě Michael Chiklis, Wendell Pierce a Nick Nolte.

Na první pohled se nejedná o nic extra originálního a je velmi pravděpodobné, že tento snímek nezmění váš názor na Stathamovo herecké umění. Naopak skalní fandové charismatického akčního hrdiny zklamáni určitě nebudou. Malinkou nadějí na opravdu kvalitní podívanou je jméno režiséra Taylora Hackforda, což je tvůrce zodpovědný za pecky jako Ďáblův advokát či Ray. Vyjma traileru si můžete v galerii prohlédnout vcelku povedený plakát. Zámořská premiéra je stanovena na 25. ledna 2013, u nás by se měl snímek objevit v kinech 7. března.

Trailer: Parker

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu