Myší hlídka: Výpravné fantasy se nedočkáme, Disney po odkoupení Foxu dělá škrty

Myší hlídka: Výpravné fantasy se nedočkáme, Disney po odkoupení Foxu dělá škrty | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Adaptace fantasy komiksu se ruší. V článku nalezente vyjádření režiéra, video s nádhernými koncepty a také testování animace v Epic’s Unreal Enginu. 

V březnu jsme vám představili výpravnou fantasy Myší hlídka, která byla jedním z posledních projektů, jež mělo studio Fox v plánu realizovat, než ho koupil Disney. Bylo tedy otázkou, zda bude Disney v rozpracovaném projektu pokračovat. A bohužel nebude, což je veliká škoda.

Myší hlídka vychází z komiksů a je zasazena do fantasy světa, ve kterém žijí antropomorfní zvířata. Film měl být vytvářen pomocí metody performance capture, což znamená, že by myší hrdiny ztvárnili lidští herci, kteří by v postprodukci dostali „digitální kostýmy“. Dohlížet na to měli dva odborníci - Matt Reeves (Úsvit planety opic) a samotný „král“ digitálních kostýmů Andy Serkis. Všechny tyto plány jdou bohužel do koše, snímku se nedočkáme.

Wes Ball, režisér snímku, definitivně oznámil zrušení filmu slovy: „Ano, bohužel je to pravda. Náš film je mrtev. Vypadá to, že to byl příliš veliký risk. Je to obrovská škoda, chystali jsme něco výjimečného.“ Svému talentovanému týmu vzkázal: „Omlouvám se, že jsem to nedokázal protlačit. Minulý rok s vámi byl úžasný. Nechť zvítězí Stráž!”

Režisér se vyjadřuje opatrně, už v minulosti se nicméně objevily neoficiální zprávy o tom, že projekt zahubily škrty, které Disney dělá ve Foxu po tom, co jej odkoupil.

Režisér dále sdílel video z produkčních kanceláří. Můžeme v něm vidět nádherné artworky, koncepty, miniatury i digitální kostýmy. Také vyšlo 9 minut dlouhé video testující animaci. Ve videu vidíme technologii Epic’s Unreal Engine, kterou používají herní vývojáři. Nezbývá nic než doufat, že třeba jednou v budoucnu, projekt najde nový domov.  

Video z kanceláří: 

Test animace:

Zdroje: Slashfilm

Galerie: 5

Myší hlídka: Výpravné fantasy se nedočkáme, Disney po odkoupení Foxu dělá škrty | Fandíme filmu Myší hlídka: Výpravné fantasy se nedočkáme, Disney po odkoupení Foxu dělá škrty | Fandíme filmu Myší hlídka: Výpravné fantasy se nedočkáme, Disney po odkoupení Foxu dělá škrty | Fandíme filmu Myší hlídka: Výpravné fantasy se nedočkáme, Disney po odkoupení Foxu dělá škrty | Fandíme filmu Myší hlídka: Výpravné fantasy se nedočkáme, Disney po odkoupení Foxu dělá škrty | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu