Great Expectations: Klasika od režiséra Harryho Pottera

Great Expectations: Klasika od režiséra Harryho Pottera | Fandíme filmu
Mike Newell zadaptuje Dickensovy Nadějné vyhlídky. S Ralphem Finnesem či Helenou Bonham Carter. Pusťte si trailer.

Blíží se další z mnoha adaptací slavného románu Charlese Dickense, jmenovitě se jedná o Great Expectations čili Nadějné vyhlídky (někdy Skvělé vyhlídky nebo Velké naděje). Titul o chudém mládenci Pipovi a jeho cestě k londýnské smetánce se dočkal již mnoha svých filmových přepisů. Za všechny si stojí určitě připomenout klasickou verzi Davida Leana, kterou Akademie oceněnila rovnou dvěma Oscary, a vkusně stylizovaný snímek Alfonse Cuaróna, kde zazářili Gwyneth Paltrow, Anne Bancroft a Ethan Hawke.

Ani u aktuálního zpracování nechybí elitní tvůrčí tým. Režie se ujal žánrový chameleon Mike Newell, jež má s adaptacemi slavných literárních děl bohaté zkušenosti (Harry Potter a Ohnivý pohár, Láska za časů cholery), scénárista David Nicholls má na svém kontě nedávnou adaptaci románu One Day a herecký ansábl slibuje také mnohé. V hlavní roli Pipa se objeví Jeremy Irvine, známý už z Válečného koně. Jeho platonickou lásku Estellu si střihla Holliday Grainger, která příjemně překvapila v nedávném Miláčkovi a hlavní trojlístek uzavírá Helena Bonham Carter v roli zlomyslné Miss Havisham. V dalších rolích uvidíme neméně známá jména, jako jsou např. Robbie Coltrane (Hagrid z Harryho Pottera), Ralph Fiennes, Ewen Bremner (Trainspotting), Jason Flemyng (X-Men: První třída, Podfu(c)k), Sally Hawkins (Jmenuji se Oliver Tate, Po krk v extázi) a další.

Trailer na někoho může působit celkem chladně a odtažitě, to už k britským adaptacím zkrátka patří, ale zdání může klamat. Pod povrchem to bublá a vypadá to na pořádné drama, čemuž pomáhá dospělý vzhled ústřední dvojice, atmosférická hudba a formálně naprosto čistá kamera. Jen ta Helena Bonham Carter na mně působí, jako kdyby vypadla z libovolného snímku svého manžela. Na každý pád půjde z řemeslného hlediska jistě o vytříbenou záležitost. Můžeme jen doufat, že Mike Newell do toho vlije alespoň tolik autorského vkladu jako Alfonso Cuarón a vznikne originální dílo, nejen další chladné převedení klasického literárního díla na plátno, jak se tomu stalo u výše zmíněné adaptace Marquézova románu Láska za časů cholery.

Premiéra proběhne 30. listopadu v Irsku a Velké Británii, na tu českou si ještě budeme muset chvíli počkat.

 

Great Expectations: Trailer

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu