Sebevražedný oddíl 2: Není záporák jako záporák, aneb proti jaké hrozbě stojí antihrdinové tetokrát

Sebevražedný oddíl 2:  Není záporák jako záporák, aneb proti jaké hrozbě stojí antihrdinové tetokrát | Fandíme filmu
Warner Bros.
Jaké záporáky a potvory můžeme ve filmu čekat, kdo se rolí může ujmout a co prozradili herci dosud se snímkem spojovaní.

Sebevražedný oddíl je ve světě DC komiksu speciální jednotka složená z uvězněných superzločinců. Ti jsou buď pod pohrůžkou nebo za příslib lepších podmínek vysílaní na černé operace, pro které je třeba bojovníků s pokřivenou morálkou, speciálními schopnostmi a vysokou mírou postradatelnosti. Na plátně jsme tým mohli vidět poprvé v roce 2016, kdy se Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie) a spol. postavili proti Enchantress (Cara Delevingne), skrze kterou dělalo neplechu na Zemi prastaré zlo.

Co se bude dít v pokračování nazvaném The Suicide Squad, že bude opět třeba vyslat do pole partičku super-kriminálníků seskupenou kolem Harley Quinn? Úplně přesně to zatím nevíme, nicméně díky castingu se dostávají na veřejnost první podrobnosti. Vypadá to, že alespoň část děje bude zasazená kamsi do Jižní Ameriky, kam se po druhé světové válce ukryli nacisté a zřídili zde věznici, ve které mohli daleko od dohledu jakýchkoliv úřadů pokračovat ve svých odporných experimentech. Nacisté nakonec byli dopadeni, ale věznice nikdy fungovat nepřestala a podivné experimenty se v ní dějí dodnes.

V útrobách věznice sídlí něco, co je označováno jako „stvůra“. Se stvořením se stále experimentuje a monstru napospas jsou posílány nepohodlné osoby, které je třeba zlikvidovat. Bytost (nebo její hledaná představitelka) je popisována jako svalnatá mimozemská žena, s newyorskou vyřídilkou, která bude ve filmu zpracovaná uvěřitelně, ale zároveň by měla být patřičně monstrózní. Předpokládá se, že stvoření bude jádrem pudla celého filmu, něčím (někým), o co/koho budou obě strany soupeřit.

Kdo bude tou druhou stranou naproti Sebevražednému oddílu? V tuhle chvíli se mluví o postavě označované jako „Generál“, který aktuálně ovládá zmiňovanou věznici. Mělo by jít o charismatického, pohledného a fyzicky zdatného muže. Roli údajně byla nabídnuta Oscaru Isaacovi, ale nevypadá to, že by jeho angažmá nakonec vyšlo. Dříve se mluvilo také o tom, že ve filmu bude postava označovaná jako „Major“. Nevíme, zda jde o různé označení téže postavy nebo o generála a jeho podřízeného, nicméně s majorem byli pro změnu spojováni Benicio Del Toro a Antonio Banderas. Produkce tedy evidentně hledá herce latinskoamerického/španělského původu, který není žádný mladíček.

Jakmile o jednotlivých postavách a ústředním konflitku filmu budeme vědět víc, dáme vám vědět. Dále Joel Kinnaman osobně potvrdil, že se vrací jako Rick Flag. John Cena sice nepotvrdil, že si ve filmu zahraje Peacemakera, jak se dříve proslýchalo, ale alespoň připustil, že o snímku jedná – uvedl, že nechce říct nic konkrétního, ale kdyby dostal příležitost ve filmu hrát, byl by za ní nesmírně vděčný. Režisér a scenárista James Gunn byl už obligátně tázán, zda je film pokračování nebo restart a on na to odpověděl, že takhle jednoduše to zaškatulkovat nejde, že je to celé složitější. Až film dorazí do kin, tak to prý pochopíme. Nu...tak dobrá Jamesi. Budeme zvědaví.

Režíruje a scénář napsal James Gunn, datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 5. 8. 2021. V hlavních rolích by měli vystupovat Margot Robbie, Viola Davis, Jai Courtney, Idris Elba, John Cena a David Dastmalchian.

Zdroje: Variety, The GWW I, II,The Wrap, ET, Joel Kinneman

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest