Shang-Chi: Marvel vybírá představitele hlavní role svého kung-fu komiksu a jedná s hongkongskou ikonou

Shang-Chi: Marvel vybírá představitele hlavní role svého kung-fu komiksu a jedná s hongkongskou ikonou | Fandíme filmu
Mandarin Films Distribution
Zobrazit další 2 obrázky
Představitel hlavní role se hledá v Power Rangers či Shazamovi!

Dle dostupných informací by se nová marvelovka Shang-chi měla začít natáčet na podzim v Austrálii. Marvel rád střídá žánry a jeho nejnovější počin by měl být inspirovaný kung-fu filmy a měl by čerpat z čínské kultury. Těžko říct, zda se snímku podaří vytvořit tak silný kulturní moment jako Black Pantherovi, každopádně už se na tom pilně pracuje. Dle momentálních zákulisních zpráv se studio pomalu poohlíží po představiteli hlavní role.

Casting je samozřejmě komplexní proces a vše se ještě může mnohokrát změnit, každopádně v tuhle chvíli by údajně v hledáčku studia měli být Ludi Lin a Ross Butler. Lin se objevil ve dva roky starých filmových Power Rangers, jako černý strážce, v Aquamanovi si zahrál Murka a čerstvě jsme jej mohli vidět v nové řadě antologie Black Mirror. Butler je známý především ze seriálu 13 Reasons Why a objevil se jako velký Eugene v Shazamovi!.

Vedle představitele hlavní role se Marvel snaží obsadit ještě jednu postavu. Nevíme přesně jakou, ale nelze vyloučit, že studio hledá představitele Mandarina, o kterém jsme se bavili ve včerejším článku o budoucnosti marvelovských padouchů. Mandarin je tradičně soupeřem Iron Mana. Ve filmech už se objevilo jeho alternativní zpracování, ale na klasickou verzi z komiksů, kde je Mandarin prezentovaný jako vůdce teroristické organizace Ten Rings s výraznými mystickými schopnostmi, které mu propůjčují magickou moc, fanoušci zatím stále čekají.

A Marvel evidentně chce tuhle roli obsadit nějakým hercem výrazného kalibru, protože se údajně sešel s Donniem Yenem, legendou Hong Kongu, který zazářil ve filmech jako Hrdina nebo Ip Man (abychom jmenovali ty v Evropě známé), popřípadě se ukázal v Rogue One: Star Wars Story nebo xXx 3. Pokud by se jej opravdu podařilo obsadit, byl by to pro Marvel vynikající úlovek.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. S premiérou se neoficiálně počítá na podzim roku 2021.

Galerie: 3

Shang-Chi: Marvel vybírá představitele hlavní role svého kung-fu komiksu a jedná s hongkongskou ikonou | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel vybírá představitele hlavní role svého kung-fu komiksu a jedná s hongkongskou ikonou | Fandíme filmu Shang-Chi: Marvel vybírá představitele hlavní role svého kung-fu komiksu a jedná s hongkongskou ikonou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest