Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony

Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
X-Men: Dark Phoenix se mohou "pochlubit" největším propadem vysokorozpočtového superhrdinského filmu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Muži v černém se po prvním filmu z roku 1997 nikdy nedočkali přívětivých recenzí, nicméně v pokladnách si série vždy vedla velmi dobře. Potíž byla v tom, že značka měla špatně napsané smlouvy s hromadou producentů a svými hvězdami, a tak po časem nedokázala být ani při vysokých tržbách rentabilní. Jedinou cestou kupředu byl restart s novými postavami. Chvíli to vypadalo, že se série protne s 21 Jump Street, nakonec se studio Sony rozhodlo přijít s novými hrdiny. Trailery nevypadaly špatně a mizerné recenze dokázalo do poslední chvíle utajit embargo. Ukázalo se ale, že diváci o sérii prostě už nemají zájem, nebo minimálně ne s novým obsazením.

Během zatím nejslabšího víkendu letošní blockbusterové sezony sice dokázali Muži v černém: Globální hrozba utržit v amerických pokladnách 28,5 milionu, což stačilo na aktuální prvenství, ale celkově nejde o zrovna přívětivou částku. Všechny předchozí díly dokázaly během úvodních víkendů utržit skoro dvojnásobek a odhady analytiků počítaly s tím, že snímek utrží až 40 milionů. V tuhle chvíli se tak ze Spojených států nepočítá s větší částkou než 75 milionů. Pozitivní je, že mezinárodně byla situace výrazně lepší. Z neamerických trhů snímek získal 73 milionů a celkově jsme na částce 102 milionů. Sony navíc bylo opatrné a rozpočet činil pouze 110 milionů. I s náklady na marketing analytici předpokládají, že při překročení tržeb 300 milionů dolarů by film měl být ziskový. A to je hodnota, kterou by mělo být reálné pokořit. Otázkou je, zda to stačí na nové rozjetí série.

Druhou novinkou byl Shaft. Poslední film série, která běží už od 70. let minulého století a průběžně mění protagonistu. Série začínala jako úzkoprofilová záležitost zaměřená primárně na černošské publikum. V roce 2000 se diváci hrnuli, když se do čela nově postavil Samuel L. Jackson. Ten byl sice i při aktuálním představení nejmladšího člena rodiny Shaftů na plakátě v čele, zdá se však, že série už je po letech vyčpělá, protože úvodní tržba činila jen 8,3 milionu. Série si obvykle nevede příliš dobře mezinárodně, a tak novinka asi bude mít co dělat, aby se vůbec zaplatila (rozpočet se odhaduje na 30-35 milionů).

Z menších snímků zmiňme Mrtví neumírají, zombie novinku od Jima Jarmusche. Trailery dle dostupných recenzí klamou tělem a ve skutečnosti nemáme čekat pohodovou zombie komedii, ale typicky pomalou Jarmuschovu meditaci, která málokoho mimo jeho skalní příznivce potěší. Za první víkend v USA bylo utrženo slušných 2,3 milionu, což při rozpočtu 5,5 milionu není špatný start.

Pojďme ale na premiéry z předchozích týdnů. Tajný život mazlíčků 2 spadl zhruba o polovinu a utržil necelých 24 milionů. Celosvětově je zatím utrženo 154 milionů. Na téměř devítisetmilionovou tržbu prvního filmu to tentokrát nevypadá, i tak nebude mít rodinný animák problém se zaplatit - Rozpočet přišel jen na 80 milionů. Jinak ale rodinky nejspíš vyčkávají na přšítí týden, kdy dorazí do amerických kin Toy Story 4. Příběh hraček 4 má super recenze, takže můžeme zvědavě vyčkávat, zda na Woodyho a spol. stále uslyší i dáváci. Nicméně do té doby se Disney nemusí bát, že by na tom byl špatně. Aladin v amerických pokladnách přihodil dalších 16 milionů a celkově už snímek utržil 724 milionů. To je naprosto neuvěřitelná částka, když vezmete v potaz mizerné trailery a průměrné recenze. Zdá se, že u Disneyho hraných předělávek zkrátka záleží na tom, aby měl film tu správnou porci nostalgie – animovaného Aladina fandové měli v živé paměti, u letošního Dumba tenhle efekt nefungoval a snímek si tak diváky musel získat sám, což se takhle dobře nedařilo.

Další kapitola »

Galerie: 7

Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu Box Office: Noví Muži v černém pohořeli během nejslabšího víkendu letošní velkofilmové sezony | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest