Star Wars: Vzestup Skywalkera: Podrobnosti o tom, jak filmaři oživí zesnulou Carrie Fisher

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Podrobnosti o tom, jak filmaři oživí zesnulou Carrie Fisher | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Filmaři pečlivě pracují na tom, aby si Carrie Fisher "zahrála" v ještě jednom posledním filmu.

Představitelka generálky Leiy Carrie Fisher před několika lety zemřela, přesto víme, že se ve Star Wars: Vzestupu Skywalkera postava vrátí. Tvůrci už v minulosti odhalili, že nechtějí vytvářet digitálního dvojníka, jako v Rogue One, ale pracují s nepoužitými záběry ze Síla se probouzí, kolem kterých se příběh vystaví. Spolehlivý portál Star Wars News Net teď přináší další zákulisní podrobnosti o tom, jakým způsobem budou záběry s Leiou zpracované.

Interní zdroj potvrdil, že žádní digitální dvojníci se skutečně nepoužívají. Místo toho se záběry s Leiou komponují. Ve scénách, ve kterých postava vystupuje, ji v kostýmu hraje dublérka. Na tu je následně nanesen obličej Carrie Fisher. Používají se jak vystřižené záběry, tak záběry, které jsme ve Star Wars: Síla se probouzí viděli přímo ve filmu. Zda se používají i záběry z Posledního z Jediů zatím není zřejmé. Digitální efekty následně Carrie změní účes, nasvícení nebo vrásky. Následně se vzniklá postava zasadí do příslušného pozadí. Dále celý proces ilustrují obrázky dole v galerii.

Dokud tedy bude Leia poměrně statická, neměl by být problém ji přidat skoro kamkoliv. Komplikovanější to bude s jejími dialogy. Budou omezené na minimum? Vystačí si tvůrci s dialogy vystříhaných scén? Lepí zvukaři „Frankensteineovo monstrum“ z jednotlivých slov či slabik, které Carrie za života vyslovila, aby vznikly zcela nové věty? Nebo Lucasfilm pro hlasový projev najal nějakou imitátorku? To asi ukáže až samotný film.

Zdroje: SWNN

Galerie: 3

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Podrobnosti o tom, jak filmaři oživí zesnulou Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Podrobnosti o tom, jak filmaři oživí zesnulou Carrie Fisher | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Podrobnosti o tom, jak filmaři oživí zesnulou Carrie Fisher | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest