Batman: Proč a jak byl do role nově obsazený Robert Pattinson

Batman: Proč a jak byl do role nově obsazený Robert Pattinson | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
A objeví se ve filmu Robin?

Před pár dny bylo potvrzeno, že novým představitelem Batmana v chystaném snímku Matta Reevese bude Robert Pattinson. Jak se k roli propracoval? Hollywood Reporter přinesl důkladný rozbor celého procesu. Reeves hledal herce kolem třicítky, který ztvární mladšího Batmana. Nemáme čekat příběh hrdinova zrodu, ale stále to není Batman na vrcholu sil nebo stárnoucí Batman. Jsme ve fázi, kdy hrdina postupně nabírá jistotu a stává se nejschopnějším žijícím detektivem.

Dle dostupných informací si režisér už od rané fáze vývoje dokázal Pattinsona v roli představit. A kromě věku bylo jasné, že studio v ideálním případě nechce žádného herce, který je těsně spojený s jinými velkými značkami, především pak s Marvelem. Takových je omezená zásoba, zvlášť v těch dobrých. A Pattinson se Reevesovi líbil v nezávislých projektech, které po Twilightu začal točit. Tehdy ale ještě režisér vůbec netušil, jestli by Robert o roli měl zájem. Obvykle se představitelé takhle žádaných rolí hledají hodně dlouho, avšak v tomhle případě šel podle insiderů proces neskutečně rychle.

Už v dubnu měl Reeves jasno, že chce Pattinsona, který jej naposledy oslnil v High Life, nebo Nicholase Houlta, který na Matta udělal dojem ve Favoritce. S oběma herci se režisér sešel a strávil s nimi několik hodin. S oběma byla se dala dohromady smlouva o spolupráci, která by začala platit v tu chvíli, když by se pro herce studio rozhodlo. Definitivním faktorem byla kostýmní zkouška. Po Robertově návštěvě festivalu v Cannes testy proběhly v Los Angeles. Oba dva si oblékli kostým z jednoho z předchozích batmanovských filmů a zkoumalo se, kdo bude v kostýmu lépe vypadat, kdo v něm bude lépe vystupovat a bude mít faktor x.

Den před oznámením výsledku veřejnosti pak bylo rozhodnuto a jak už víme, zvítězil Pattinson. Teď na něj čeká náročný trénink a začátkem roku 2020 se má začít natáčet.

O čem přesně snímek bude, stále nevíme. Režisér o něm mluví jako o začátku trilogie, detektivním filmu a příběhu inspirovaném filmem noir. Objevily se zvěsti, že by ve filmu mělo vystupovat hned několik záporáků v čele s Tučňákem, Catwoman a Hádankářem. Podle Forbesu se vedle nich mají objevit také komorník Alfréd, komisař Gordon a Robin, Batmanův věrný parťák. Jestli to tak nakonec skutečně bude, v tuhle chvíli s jistotou ví asi jen málokdo.

V galerii se můžete podívat, jak si Batmana v podání Pattinsona představuje známý internetový výtvarník BossLogic.

Snímek režíruje Matt Reeves, datum premiéry je stanovené na 25. 6. 2021.

Zdroje: Hollywood Reporter, Forbes, BossLogic

Galerie: 4

Batman: Proč a jak byl do role nově obsazený Robert Pattinson | Fandíme filmu Batman: Proč a jak byl do role nově obsazený Robert Pattinson | Fandíme filmu Batman: Proč a jak byl do role nově obsazený Robert Pattinson | Fandíme filmu Batman: Proč a jak byl do role nově obsazený Robert Pattinson | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu