Box Office: Godzilla: Princátko monster

Box Office: Godzilla: Princátko monster | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Veleještěr napodruhé diváky neoslovil, spousta raději vyrazila na Eltona Johna.

Warneři zažívají tento rok další ránu, když jejich Godzilla II: Král monster startuje v USA s popravdě slabými 49 miliony dolary. Vzhledem k tomu, že jednička debutovala s 93 mega, máme tu situaci podobnou LEGO příběhu 2, který letos v zimě dost pohořel taktéž s poloviční premiérou své jedničky. Divákům zřejmě tyhle kousky stačí jednou a Warneři společně s Legendary teď budou dost trpět. Kdyby šlo o film typu Všechno nejhorší nebo Šmoulové, tak nad tím asi mávneme rukou, ale tady jde o cenné hlavní značky jednoho z největších produkčních domů. Dalších 200 mega z Ameriky tentokrát rozhodně nebude a Godzillova dvojka bude mít hodně strastiplnou cestu alespoň nad 100 milionů. Mezinárodní trhy zatím přinesly 130 milionů a zachraňování bude do značné míry právě na nich.

Kdo naopak potřeboval vzpruhu je studio Paramount, jehož Rocketman, životopis Eltona Johna, zaskóroval s 25 miliony dolary. Očekává se vydatná letní jízda s výdrží podobnou Bohemian Rhapsody, rozhodně ale s menšími tržbami. Film režíroval Dexter Fletcher, který BR dotáhl do konce po Brianovi Singerovi, a od té doby měl Rocketman hezkou reklamu zadarmo. Kritici i diváci jsou samozřejmě nadšení z kvalitního muzikálu, který se nebojí ukázat i témata, kterých se Queeni tak štítili. Než dorazí další dospělá událost, Tarantinovo Tentkrát v Hollywoodu, má Rocketman nějaké dva měsíce, aby se z Ameriky vytáhl alespoň na 70 mega. Netřeba zdůrazňovat, že oproti Godzillovi měl podstatně nižší náklady. Mezinárodně je utrženo dalších 31 milionů.

Universal žádný velký hit aktuálně nepotřeboval, ale protože se spojil s Blumhousem, dostal jeden v podobě Mámy. Thriller za 5 milionů s Octavií Spencer v hlavní záporácké roli totiž odstartoval s 18 miliony dolary. Další větší herecká jména jako Luke Evans nebo Allison Janey dodávají tomuhle filmu i trochu serióznosti, aby nepůsobil jako tuctový horor. Čekejte něco okolo 40 milionů ze Států. Mezinárodně zatím utrženo dalších 2,8 milionu.

Avengers: Endgame jsou v šestém týdnu se 7,8 miliony na 815 mega v USA. Poloviční úbytek diváků je silnější než měla Infinity War (-39 %), ale čekalo se, že ani Avengers nebudou neteční vůči nabíhající konkurenci. Dalších 8,6 milionů přistálo ze zámoří, s 2,713 miliardou je film globálně 75 mega od Avatara. Film už výrazně zpomalil a těžko říct, jestli Cameronův gigant má šanci předběhnout. Disney si za to částečně můžou sami, když vrazili do tohohle závodu nadprůměrně výkonného Aladina. Ten má ve druhém víkendu 42 milionů z Ameriky a po deseti dnech promítání 185 milionů. Hrané převyprávění Disneyho klasiky vytřískalo i 78 mega ze zahraničí a globálně je teď na 446 mega. 

John Wick 3 má ve třetím víkendu 11 milionů a Lionsgate už utržila 221 milionů globálně. Čtyřka potvrzena na rok 2021 ve stejný den, kdy má debutovat hraný Akira. Detektiv Pikachu je v Americe na 130,6 milionech. Brzy překoná 131 milionů Tomb Raidera s Angelinou Jolie, ačkoli by tenhle film byl dneska po započítání inflace na vyšších číslech. Globálně jsme na 392 milionech. Není to kdovíjaký hit, ale Warnerům to bude asi stačit. Kletba videoherních filmů ale rozhodně prolomena nebyla.  

Šprtky to chtěj taky mají ve druhém víkendu 3,3 milionu a 14 mega z Ameriky. Do pár let z toho bude kultovní film, ale diváci teď tedy rozhodně nechodí. Ani Syn temnoty neuspěl. Ačkoli film stál jenom 6 milionů, ty 2 miliony ve druhém víkendu a 14 mega po deseti dnech rozhodně nejsou dostatečné tržby. Podfukářky se pár týdnů trápily v USA a mají odsud zatím 33 mega. Film naštěstí prorazil v zahraničí a nakonec se dostává až k 74 milionům. 

Zdroj: Forbes

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Godzilla: Princátko monster | Fandíme filmu Box Office: Godzilla: Princátko monster | Fandíme filmu Box Office: Godzilla: Princátko monster | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest