The Nightingale: Trailer představuje oceňovaný revenge thriller

The Nightingale: Trailer představuje oceňovaný revenge thriller | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Netradiční "eastern" rozpoutá hrůzu během pionýrského osidlování Austrálie.

Premiérového traileru se dočkal festivalově oceňovaný australský snímek The Nightingale. Ten režisérsky i scenáristicky zpracovala režisérka Jennifer Kent, jež už má na kontě atmosférický thriller Babadook. V něm matka společně se svým synem zjistila, že se v jejich domě usadilo monstrum s názvem Babadook a pro ně tak začal boj o holé přežití.

I její nový film se odehrává v nepříjemné až přímo děsivé atmosféře. Příběh je zanesen do Austrálie roku 1824, kde žije jednadvacetiletá irská dívka společně se svým manželem a malým dítětem. Po hrůzném činu spáchaném na její rodině britskými vojáky se ji změní celý život a ona se vydává na cestu tvrdé pomsty. V tom jí dopomáhá mladý domorodec, jenž si zažil podobnou situaci, a i díky němu se ji daří přežít v drsné tasmánské divočině. Trailer láká na skutečně velmi atmosférický film, který se již představil na významných filmových festivalech a vedl si velmi dobře. Na festivalu v australském Adelaide sklidil pozitivní recenze a na festivalu v italských Benátkách vyhrál hned dvě ceny, a navíc si režisérka odnesla zvláštní cenu poroty.

V hlavní roli můžeme vidět nepříliš známou herečku Aisling Franciosi. I v dalších rolích neuvidíme žádné výrazně známe tváře až na Sama Claflina, známého pro role v Pirátech z Karibiku: Na vlnách podivna nebo ve filmových Hunger Games.

Tak uvidíme, jaké ohlasy film sklidí po nasazení do běžných kin. Americká premiéra je naplánována na 2. srpna 2019, česká ohlášená nebyla.

Galerie: 5

The Nightingale: Trailer představuje oceňovaný revenge thriller | Fandíme filmu The Nightingale: Trailer představuje oceňovaný revenge thriller | Fandíme filmu The Nightingale: Trailer představuje oceňovaný revenge thriller | Fandíme filmu The Nightingale: Trailer představuje oceňovaný revenge thriller | Fandíme filmu The Nightingale: Trailer představuje oceňovaný revenge thriller | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest