Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jaký je podle Abramse rozdíl mezi 7. a 9. epizodou, jaké nové postavy uvidíme, jak se bude dále rozvíjet vztah Rey a Kylo Rena a jak do toho všeho zapadne Leia?
  1. Abramsův přístup ovlivnila Johnsonova osmá epizoda
  2. Posily Odboje a Prvního řádu... a něco mezi
  3. Propojení mezi Rey a Kylo Renem bude prozkoumáno daleko hlouběji
  4. Carrie Fisher jako Leia Organa
  5. Vyřešení starých sporů

Vyřešení starých sporů

Třicet let po konci Návratu Jediů se kvůli neschopnosti a ignoranci Nové Republiky dostal k moci První řád v podstatě pouhým lusknutím prstu. O původu této neo-imperialistické organizace se dozvíme právě ve Vzestupu Skywalkera. "Bylo to, jako kdyby se argentičtí nacisté dali dohromady a začali nacismus obnovovat," vysvětluje Abrams.

Válka mezi Odbojem a vesmírnými nacisty však nebude jediným konfliktem, který bude ve filmu vyřešený - dočkáme se také završení tisíce let dlouhého sporu mezi Jedii a Sithy.

Do prvního zmíněného konfliktu se zapojí samozřejmě i Poe Dameron, který byl mezi událostmi sedmičky a devítky povýšen a nyní je z něj jeden z vůdců povstání. Zatímco od předchozích filmů byla trojka Rey-Finn-Poe téměř pořád rozdělená, nyní budou mít daleko více společných scén. "Mají spolu nějakou historii, kterou jste neviděli," říká herec Oscar Isaac. Mezi Epizodou VIII a IX uběhl přibližně jeden rok. "Zatímco v předchozích filmech byl Poe celkem osamocený vlk, nyní je součástí skupiny. Byli spolu na několika misích a mají teď k sobě daleko osobnější vztah."

John Boyega (Finn), Daisy Ridley (Rey) a Oscar Isaac (Poe Dameron)

Rodinou Poea Damerona je dle Isaaca především Finn, jehož představitel John Boyega vysvětluje, že Finn konečně našel místo, kam skutečně patří. "Myslím, že je teď aktivním členem Odboje. V Epizodě VIII si ještě nebyl jistý, za koho vlastně bojuje. Od té doby ale udělal jasné rozhodnutí."

Anthony Daniels je jediným hercem, který se objevil ve všech Star Wars filmech. Jeho postava - droid C-3PO - je vůbec první postavou, jež v Nové naději promluvila. Jestli bude i tou poslední, nevíme, ale podle Danielse by nás měl Threepio ve filmu opravdu překvapit. Daisy Ridley navíc prozradila, že Daniels byl na place téměř každý den a tentokrát s ním pracovala více než kdy dřív.

Joonas Suotamo (Chewbacca), Daisy Ridley (Rey), Anthony Daniels (C-3PO) a John Boyega (Finn)

Star Wars: Vzestup Skywalkera zamíří do českých kin 19. prosince 2019.

Star Wars: Vzestup Skywalkera je závěrečným dílem populární filmové série. Režíruje J.J. Abrams, scénář napsal společně s Chrisem Terriem. Produkuje Kathleen Kennedy. V hereckých rolích se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Nově obsazení doplňují Naomi Ackie, Richard E. Grant a Keri Russell.

Zdroje: Vanity Fair [1] [2] [3] [4]

« Předchozí kapitola

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest