Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jaký je podle Abramse rozdíl mezi 7. a 9. epizodou, jaké nové postavy uvidíme, jak se bude dále rozvíjet vztah Rey a Kylo Rena a jak do toho všeho zapadne Leia?
  1. Abramsův přístup ovlivnila Johnsonova osmá epizoda
  2. Posily Odboje a Prvního řádu... a něco mezi
  3. Propojení mezi Rey a Kylo Renem bude prozkoumáno daleko hlouběji
  4. Carrie Fisher jako Leia Organa
  5. Vyřešení starých sporů

Carrie Fisher jako Leia Organa

Ve filmu se objeví také generálka Leia Organa, jejíž představitelka Carrie Fisher v roce 2016 zemřela. Abrams vždycky chtěl její příběh dovyprávět, ale přeobsazení role či digitální ztvárnění nepřipadalo v úvahu. Poté si ale režisér vzpomněl, že existují záběry Carrie, které byly původně natočeny pro Síla se probouzí, ale nakonec nebyly ve filmu použity.

"Těžko se o tom mluví, aniž byste nezněli jako nějaký kosmický spirituální blázen," říká Abrams, "ale připadalo nám, že jsme našli nemožnou odpověď na nemožnou otázku." Scenárista začal některé scény psát tak, aby do nich zapadly staré záběry. Leiina slova tak dostala úplně nový kontext. Postupně si našla ve filmu své místo. "Byl to takový divný typ Vennova diagramu - museli jsme vytvořit hádanku podle nápověď, které jsme měli." 

John Williams nahrává hudbu pro scénu, ve které se vyskytuje Leia Organa (Carrie Fisher)Billie Lourd, dcera Carrie Fisher, v posledních filmech ztvárňuje poručici Odboje Connix. Zpočátku ji Abrams úmyslně vypsal ze scén, ve kterých Leia figurovala, ale Lourd řekla, že ne, že v těchto scénách chce být. "A proto tam teď jsou momenty, ve kterých spolu mluví, dotýkají se sebe," řekl Abrams. "Jsou tam momenty, kde je Carrie, a mám pocit, že je z toho cítit zvláštní, spirituální, klasická Carrie, která by tam stejně byla. Fungovalo to, a to jsem si zpočátku nemohl ani představit."

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Johnson Abramse inspiroval, aby si věci dělal po svém, aneb velké preview | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest