Planeta opic 2 mění režiséra

Planeta opic 2 mění režiséra | Fandíme filmu
Rupert Wyatt opouští pokračování Planety opic. Proč? A kdo ho nahradí? AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Režisérem Planety opic 2 se stane opravdu Matt Reeves. (Deadline)

Rupert Wyatt, režisér úspěšného restartu Zrození planety opic, bohužel zatím není v Hollywoodu tak silné jméno, aby si mohl diktovat volnější podmínky, a tak to podle všeho vypadá, že opouští projekt Dawn of the Planet of the Apes, který měl do kin zamířit v květnu roku 2014. Právě toto datum je pro celou událost klíčové, protože dle Wyatta je takhle uspěchaná premiéra „nepříjemná“ pro celou chystanou tvorbu a se studiem, které vám chystá hlučně dýchat za krkem, se prostě špatně pracuje.

20th Century Fox však nehodlá u takhle nadějné značky nechávat nic náhodě, a přesto, že byla zpráva dementována, náhradníci se už před branami pomalu připravují. Největší šanci by údajně mohl mít Matt Reeves, od kterého známe Cloverfield alias Monstrum, dále trochu neznámý J Blakeson, který nadchnul bleskem z čistého nebe jménem Zmizení Alice Creedové a rozhodně upoutal pozornost studií, protože Warner Bros. mu chystají svěřit adaptaci prvotřídního scénáře The Intimidation Game z prostředí druhoválečné špionáže. Do třetice Juan Carlos Fresnadillo, na kterého si producenti určitě vzpomněli v souvislosti s 28 týdnů poté, a ještě Jeff Nichols, který rozhodně nezklamal rodinným, lehce apokalyptickým, dramatem Take Shelter a jeho Mud s Matthewem McConaugheym je údajně ještě lepší. Do zásoby má studio ještě Guillerma del Tora, J.A. Bayonu (Sirotčinec a chválené The Impossible) a Scotta Coopera (Crazy Heart a Out of the Furnace).

Scénář k pokračování vypracovaný stejnými scenáristy jako jednička splňuje požadavky studia, Andy Serkis si čas stoprocentně najde, James Franco mezi svými stovkami projektů určitě také a WETA se už očividně nudí, takže zase tak nezoufejme, projekt je neustále v dobrých rukou.

Zdroje: Guardian, Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest