Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer

Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Nejnovější film Quentina Tarantina si odbyl slavnostní premiéru v Cannes. Seznamte se s prvotními ohlasy, koukněte na stylové dobové plakáty.

Tarantinova novinka Tenkrát v Hollywoodu se dočkala premiéry na festivalu v Cannes. Quentin poprosil přítomné diváky v otevřeném dopisu o to, aby neprozrazovali podrobnosti o ději (dopis najdete v galerii), avšak obecných dojmů jsme se dočkali. První novináři, kteří snímek viděli, často hovoří o tom, že Once Upon a Time in Hollywood bude rozdělovat. Už i někteří z nich si nebyli jistí, co si vlastně o filmu mají myslet. Rozhodně je ale technicky vytříbený – Krásně vypadá, dobová atmosféra 60. let je podmanivá, herci jsou precizní a celé je to typicky tarantinovské. Snímek je prý hodně jako Pulp Fiction, v tom smyslu, že jde o mozaiku příběhů, které se postupně protnou.

Novináři mluví o tom, že je film až překvapivě uvolněný, je hodně zábavný. Podle některých působí skoro až nevinně. Máme samozřejmě čekat ódu na Hollywood, kdy nás Tarantino vezme přímo na natáčení filmů a různými způsoby poukáže na konkrétní snímky i celé trendy dané doby. Pokud jde o konkrétní chválu herců, ta se snáší hlavně na hlavu Leonarda DiCapria a Margot Robbie.

Snímek je údajně provokativní a znepokojivý. Hollywood vykresluje v jeho pozlátku a nevinnosti a zároveň ukazuje jeho stihnnou stránku, kritizuje kult celebrit. Závěr je prý nesmírně uspokojivý. Pokud se objevuje kritika, tak hovoří o tom, že je snímek do sebe zahleděný, jak podle dotyčných novinářů bývá u Tarantina zvykem. S některými postavami režisér a scenárista v jedné osobě prý jedná dost přezíravě, moc si nedělá hlavu se skutečnou historií a navzdory silným momentům nechybí spousta vaty, podobně jako v Tarantinově posledním kusu, Osm hrozných. Tak uvidíme, jak snímek zapůsobí na nás, až jej všichni budeme mít příležitost také vidět.

Níže si můžete přehrát slíbený trailer, který ze snímku poodhaluje daleko víc než první trailer, ale stále nechává tajemstvím, o čem přesně film bude. Je patrné, že klíčovou linkou budou turbulentní změny v kariéře DiCapriova protagonisty a celou dobu je v pozadí cítit plíživý podtón, který do snímku vnáší Mansonův gang. Ale nějaké konkrétnější závěry při zběžném shlédnutí upoutávky lze dělat jen těžko. Dole v galerii na vás čekají stylové dobové plakáty.

Příběh je zasazen do Los Angeles léta roku 1969. Hrdinou je herec z úspěšného TV seriálu, který se snaží stát filmovou hvězdou (Leonardo DiCaprio). Jeho parťák, který mu dělá v seriálu kaskadéra (Brad Pitt), se pokouší o to samé. Vyprávění se má odehrávat na pozadí strašlivé vraždy Sharon Tate (Margot Robbie) a jejích přátel, kterou spáchal kult přívrženců Charlese Mansona. Dále hrají Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Emile Hirsch, Clifton Collins Jr., Luke Perry, James Marsden, Zoë Bell či Scoot McNairy, Režíruje a scénář napsal Quentin Tarantino. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 26. 7. 2019.

Galerie: 9

Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: První ohlasy na Tarantinovu novinku a druhý trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest