Box Office: Baba Jaga vs. Thanos

Box Office: Baba Jaga vs. Thanos | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Je to skutečně tak. Kdyby byl John Wick součástí Avengers, čtvrtý díl nemusel existovat.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Samozřejmě není překvapením, že Avengers dokázal z kasovní topky sundat až John Wick, jehož třetí díl utržil při debutovém víkendu výtečných 57 milionů dolarů. Lionsgate si napravuje trochu reputaci, protože po tragickém Hellboyovi potřebovala silného (anti)hrdinu. A toho se dočkala. Pro studio je to dokonce jejich nejlepší otvírák mimo Twilighty a Hunger Games. Pro Keanu Reevese druhá nejlepší úvodní tržba po 91 milionech Matrix Reloaded v roce 2003.

Když si uvědomíme, že jedničce se předvídalo 7 milionů a utržila 14 mega, zatímco dvojka už stihla 30 milionů, je patrné, že si tu Lionsgate vychovala vlastního hrdinu ve stylu Bonda, Bourna nebo Ethana Hunta. Nejvíce se série finančním vzedmutím blíží Smrtonosné zbrani, jinak je takový nárůst diváckého zájmu ale v současnosti opravdu nevídaný. Z béčkového námětu jedničky jsme ve třetím díle u áčkového filmu spojujícího profesionální řemeslo a Reevesovu čistou star-power. Čekejte něco mezi 130 a 190 mega z Ameriky a potenciál být nejúspěšnějším květnovým filmem tohoto roku. Mezinárodně snímek zatím utržil dalších 35 milionů a v tuhle chvíli se zdá, že internacionální tržby by oproti dvojce mohly být slabší.

Ostatní novinky pěkne pohořely. Universal vytáhl Psí poslání 2. Jedinačka před lety odstartovala se 17 mega a skončila globálně těsně nad 200 miliony. Dvojka utržila za první víkend o polovinu méně, jenom 8 milionů. Z Ameriky to bude tedy maximálně třicítka, možná se zase film chytí v Číně a vydělá na sebe tam. První díl stál nějakých 22 mega, pochybuju, že pokračování bylo nějak masivně předražené, takže se nakonec stejně zaplatí.

MGM a Warneři potom nasadili Slunce je také hvězda, romantické melodrama se zajímavým obsazením a tvůrčím týmem. V hlavních rolích černoška a asiat, za kamerou převážně ženy. Zámořští recenzenti oceňují diverzitu, ale shodnou se, že film působí vyumělkovaně a ve výsledku nezajímavě. S debutem 2,6 miliony půjde bohužel o další z filmů nasazených široce ve více než 2000 kinech, které nezvládnou z USA ani desítku. 

Další kapitola »

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Baba Jaga vs. Thanos | Fandíme filmu Box Office: Baba Jaga vs. Thanos | Fandíme filmu Box Office: Baba Jaga vs. Thanos | Fandíme filmu Box Office: Baba Jaga vs. Thanos | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest