The Irishman podle Roberta DeNira přinese ty nejlepší triky

The Irishman podle Roberta DeNira přinese ty nejlepší triky | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Rozpočet filmu nadále narůstá do astronomických výšin.

Už na podzim tohoto roku by měl mít premiéru hvězdně obsazený film The Irishman. Ten pro Netflix natočil věhlasný režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Vlk z Wall Street). Na obrazovce v něm uvidíme hvězdné herce jako jsou Robert De Niro (Kmotr II, Tenkrát v Americe), Al Pacino (Kmotr, Zjizvená tvář) nebo Joe Pesci (Sám doma, Mafiáni). Oficiální synopse ohledně příběhu zatím nebyla zveřejněna, ale scénář vychází z knihy I heard You Paint Houses, spisovatele Charlese Brandta. Ta vypráví skutečný příběh veterána druhé světové války, Franka Sheerana, nájemného vraha, jenž byl usvědčen z 25 vražd a ve světě je znám pod přezdívkou Ir (The Irishman).

Co dělá film kromě jména herců a režiséra velmi zajímavým je fakt, že se příběh bude táhnout napříč několika dekádami životů hlavních postav. První polovina filmu se odehraje v roce 1959 a druhá o dlouhých třicet let později. Martin Scorsese se rozhodl, že místo přeobsazování jednotlivých rolí všechny postavy digitálně omladí pomocí digitálních triků. V takhle velkém rozsahu (myšleno z hlediska času stráveného na plátně, nikoliv počtem postav) jsme digitální omlazování mohli vidět v Captain Marvel, kde byl omlazený Samuel L. Jackson, jakožto Nick Fury, a výsledek byl více než slušný.

Právě o digitálním omlazení promluvil na festivalu Tribeca Film Festival představitel hlavní role, Roberto De Niro: „Všichni se opravdu snaží udělat to nejlépe, jaké to kdy bylo. Co jsem zatím viděl, vypadalo opravdu dobře“. Také řekl, že digitální technologie přináší úplně nové možnosti. „Kdyby mi to prodloužilo kariéru o 30 let, budu naprosto spokojený“.

Robert se s technologií setkal už v roce 2013, a to ve sportovním filmu Grunge Match (Zpátky do ringu), ve kterém si zahrál společně se Sylvesterem Stallonem. „Když jsem dělal na Grunge Match, měli jsme na sobě hodně věcí, které překážely. Marty (Scorsese) se tomu chtěl vyvarovat, a tak jsme na sobě měli jen několik bodů a reflexních věci, ale všechno z jemného materiálu“, dodal.

To se všechno poslouchá opravdu dobře, ale co se týká nějakých ukázek nebo filmový záběrů, tak v tomhle směru je zatím ticho po pěšině. Kromě krátkého videa z letošního předávání Oscarů (ve kterém jsme ale žádné záběry stejně neviděli) se žádná ukázka zatím neobjevila. Ostatně to není zase až tolik překvapivé, když vezmeme v potaz, že konkrétní datum premiéry stále není známé.

Film navíc produkuje Netflix, jenž není nucený své filmy propagovat s velkým časovým předstihem jako je to u snímků nasazovaných do široké kinodistribuce, takže se nemusíme obávat, že by dosavadní ticho po pěšině znamenalo cokoliv negativního. Jestli však dlouhé čekání neznamená nic špatného pro diváky, rozhodně nebude zrovna příjemné pro Netflix, protože podle dostupných zpráv neustále narůstá rozpočet.

Původně bylo pro celé natáčení vyhrazeno kolem 125 miliónů, ale podle posledních informací dosáhla celková výše rozpočtu už ohromných 200 milionů dolarů (pro srovnání stejný rozpočet měly filmy jako Iron Man 3 nebo druzí Piráti z Karibiku, na které ale následně přišlo ohromné množství lidí do kina). Tak uvidíme, jestli snímek dopadne, tak dobře jak slibuje Robert de Niro a jestli to skutečně bude jeden z hlavních oscarových kandidátů. Netflix by pozitivní ohlasy a velkou pozornost určitě potřeboval, aby to pomohlo přilákat k jeho službě nové zákazníky.

S premiérou se prozatím stále počítá na letošní podzim.

První slova, která Frank „Ir“ Sheeran slyšel od Jimmyho Hoffy zněla: „Slyšel jsem, že malujete pokoje“. Malovat pokoje znamená vraždit. Barvou je myšlena krev, které se rozstříkne na zdi a podlahy. Během pěti let nahrávaných rozhovorů se Frank Sheeran Charlesi Brandtovi přiznal k více než dvaceti pěti nájemným vraždám pro mafii a svého přítele Hoffu. Zabíjet se Sheeran naučil v americké armádě, ve které během druhé světové války strávil neuvěřitelných 411 dní v aktivním bojovém nasazení. Když se vrátil domů, začal se rychle otáčet a stal se nájemným zabijákem. Pracoval pro legendárního kmotra Russella Bufalina. Postupně se dostal na takovou pozici, že se dostal jako jeden z pouhých dvou ne-Italů na seznam 26 nejhledanějších mafiánů. Nakonec dostal nařízeno zabít dokonce i svého přítele Hoffu. Sheeranova výpověď nabízí řadu informací ke slavným vraždám a jedinečný vhled do jedné kapitoly americké historie.

Na titulní fotce je mladý De Niro z Kmotra II.

Zdroj: Indie Wire

Galerie: 3

The Irishman podle Roberta DeNira přinese ty nejlepší triky | Fandíme filmu The Irishman podle Roberta DeNira přinese ty nejlepší triky | Fandíme filmu The Irishman podle Roberta DeNira přinese ty nejlepší triky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest