The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru

The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Studio A24 pod svá křídla bere další pecku, tentokrát komediální drama režisérky Lulu Wang. FIlm má 100 % kladných recenzí na Rotten Tomatoes. 

Nezávislé studio A24 je domovem spousty skvělých filmů. Možná je už trochu klišé, chávlit ho, ale jeho strategie prostě funguje. Dopřává finance a prostor mnohým zajímavým tvůrcům, riskuje a také pod svá křídla nabírá výborně hodnocené filmy z různých filmových festivalů. Mezi ně patří i nedávno představené romantické drama The Souvenir. To do své rodiny převzalo studio poté, co se film chlubil nadšenými ohlasy ze Sundance. Představili jsme vám ho zde. Shodná situace se opakuje i u filmu The Farewell.

The Farewell je komediální drama, které si svoji premiéru odbylo v lednu na filmovém festivalu v Sundance. Dostalo se mu opravdu nadšených recenzí. Na Rotten Tomatoes má 100 % kladných hodnocení a průměrný rating 8.71. O režii i scénář se postarala americká režisérka Lulu Wang, která před pěti lety debutovala filmem Posthumous. The Farewell je teprve jejím druhým snímekm.

Ve filmu sledujeme příběh mladé Číňanky Billi (Awkwafina), vychovanou v USA, která se vrací do rodné Číny. Matka její matriarchální rodiny, má diagnostikovanou rakovinu. Sama to ovšem netuší a její rodina se jí to rozhodne zatajit. Spolu s Billi se snaží své matce dopřát co nejkrásnější poslední týdny života, které je dovedou ke znovuobjevení krásy své země. Film má podle kritiků srdce na správném místě, je brilantně natočený, plný života a lehkého humoru. První trailer jde rozhodně ruku v ruce s výroky recenzentů a nebál bych si tipnout, že kdo dá filmu šanci, bude odměněn. V dalších rolích uvidíme mimo jiné Tzi Ma (Příchozí) a Yongbo Jiang. Jak už to se studiem A24 bývá, česká a slovenská premiéra zatím není oznámena. Do amerických kin jde snímek 12. 7. 2019. Snad se filmu dočkáme i v našich kinech.

První trailer:

Zdroj: A24

Galerie: 7

The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru | Fandíme filmu The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru | Fandíme filmu The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru | Fandíme filmu The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru | Fandíme filmu The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru | Fandíme filmu The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru | Fandíme filmu The Farewell: srdceryvná komedie ze Sundance v prvním traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu