Matrix: Nea mohla hrát Sandra Bullock

Matrix: Nea mohla hrát Sandra Bullock | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Producent Lorenza di Bonaventura se rozpovídal o tom, kdo všechno mohl Nea hrát.

To, že Keanu Revees nebyl první volbou pro roli Nea, víme už nějakou tu dobu. Studio Warner Brothers se bálo natočit velký film bez opravdu známého jména v hlavní roli, a tak na seznamu byly hvězdy jako Leonardo DiCaprio, Brad Pitt nebo Will Smith. Co jsme však nevěděli bylo, že na seznamu figurovalo ještě jedno jméno – a to dost nečekané. Sandra Bullock.

Asi si říkáte, jak je možné, že pro mužskou roli byla (celkem vážně) zvažována ženská herečka. K tomu se vyjádřil spoluproducent filmu Lorenzo di Bonaventura. Ten řekl, že byl vypracován speciální scénář, ve kterém byl Neo žena: „S nabídkou jsme přišli k tolika lidem, že se ani nepamatuji, ke komu konkrétně. Byli jsme zoufalí. Proto jsme se rozhodli oslovit i Sandy Bullock s tím, že změníme Nea na dívku. Joel Silver a já jsme se Sandy pracovali na filmu Demolition Man a byla, a stále je, mou velmi dobrou přítelkyní. Bylo to jednoduché. Prostě jsme jí poslali scénář a kdyby měla zájem, pokusili bychom se o změnu“. Potom však dodal: „V té době to ale nebylo pro ni to pravé, a tak ze všeho sešlo.“ Bullock k tomu prostřednictvím svého zástupce doplnila, že si nevzpomíná na specifika jednání o Matrixu, ale nakonec byla podle ní do role Nea obsazena ta správná osoba.

Jak ale Bonaventura řekl, celý proces castingu byl opravdu dlouhý: „První hvězdou, která řekla ano, byl Brad Pitt. Ten dodělával film Sedm let v Tibetu, ale když se mělo začít jednat, omluvil se s tím, že je příliš vyčerpaný, než aby to vzal. A bylo po všem. Potom jsme šli za Leonardem [Di Capriem]. Také nejprve souhlasil, ale na první schůzce nám řekl: 'Víte, nemůžu natočit další film s vizuálními efekty hned po Titaniku'. A byl také konec. Do třetice jsme se sešli s Willem Smithem.“ Jak dopadlo jednání s ním, jsme podrobně rozebrali ve starším článku.

No a všichni víme, jak to nakonec dopadlo. Z Matrixu se stal i přes složitý vznik obrovský hit, který celosvětově utržil téměř půl milionu dolarů. S odstupem je pak považován za jeden z nejlepších a nejvlivnějších akčních sci-fi filmů, takže buďme rádi, že casting dopadl, jak dopadl. Třeba by to bez Reevese prostě nefungovalo.

Galerie: 3

Matrix: Nea mohla hrát Sandra Bullock | Fandíme filmu Matrix: Nea mohla hrát Sandra Bullock | Fandíme filmu Matrix: Nea mohla hrát Sandra Bullock | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest