Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava

Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
První trailer prozradil, že se v Epizodě IX vrátí imperátor Palpatine. Tím však návraty starých známých klíčových postav zřejmě nekončí.

Článek obsahuje potenciální spoilery pro Epizodu IX!

Během dubnové Star Wars Celebration bylo odhaleno, že ve Star Wars: The Rise of Skywalker znovu uvidíme v nějaké podobě císaře Palpatina, hlavního záporáka původní šestice filmů, kterého ztvárnil Ian McDiarmid. Už to vzbudilo mezi fanoušky obrovské překvapení. Údajně by se však měla vrátit ještě jedna klíčová mrtvá postava. S informací přišel server Making Star Wars, který už mnohokrát prokázal svou spolehlivost. Co konkrétně máme očekávat? Jisté je prý to, že se v Epizodě IX znovu ukáže Harrison Ford jako Han Solo!

O něco méně jednoznačný je kontext, v jakém by se měl objevit. Na základě neověřených a neúplných informací Making Star Wars spekulují o tom, že by se měl Han objevit ve vizi Kylo Rena (Adam Driver). Ve filmu by zřejmě měl být moment, ve kterém se Kylo Ren snaží sebrat odvahu k něčemu opravdu zlému a medituje nad polorozpadlou maskou Darth Vadera. Když Kylo v Síla se probouzí zabil svého otce (Hana), kompletně propadl temné straně Síly, která v něm od té doby dále narůstala. V úvodu The Rise of Skywalker (a po značnou část snímku obecně), by mělo jeho přiklonění k temné straně vrcholit.

Když však požádá dědečkovu masku o pomoc, nedostane se mu podpory temné strany síly, jakou očekává. Místo toho zřejmě zasáhne Force Ghost Lukea Skywalkera (Mark Hamill) a vnukne Kylovi vizi, ve které se mimo jiného má zjevit Han a apelovat na Kyla, že pořád ještě může najít vykoupení. To by zřejmě měl být moment, kdy se karta začne obracet a Kylo opět začne pochybovat o tom, zda je pro něj temná strana síly tou správnou volbou.

Znovu opakujeme, že většina detailů je kombinací nepotvrzených informací a spekulací, nicméně návrat Harrisona Forda by měl být na 99% hotovou záležitostí. Není tajemstvím, že Ford svolil k návratu v Síla se probouzí jen pod podmínkou, že Han Solo zemře, aby Ford konečně mohl za Hvězdnými válkami udělat tlustou čáru. Můžeme tedy spekulovat o tom, že jeho role v The Rise of Skywalker bude jen naprosto minimální.

I když nová trilogie Hvězdných válek nebyla naplánovaná v celku, jako jeden kompaktní příběh, jedna věc byla vždycky daná: Epizoda VII měla dát nejvíc prostoru Hanovi, Epizoda VIII Lukovi a Epizoda IX Leie. Herečka Carrie Fisher však před natáčením filmu zemřela. Takže kdo ví, třeba by jinak blahodárný vliv na Kyla měla za jiných okolností právě Leia, avšak když takovou variantu není možné natočit, je krátký návrat Hana Sola alternativním řešením, které filmaři vymysleli. Co myslíte?

Star Wars: Epizoda IX je závěrečným dílem populární filmové série. Režíruje J.J. Abrams, scénář napsal společně s Chrisem Terriem. Produkuje Kathleen Kennedy. V hereckých rolích se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Nově obsazení doplňují Naomi Ackie, Richard E. Grant a Keri Russell. Datum premiéry je stanovené na 20. 12. 2019.

Galerie: 9

Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu Star Wars: The Rise of Skywalker: Má se vrátit ještě jedna klasická postava | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest