Box Office: V zajetí mexických démonů

Box Office: V zajetí mexických démonů | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Týden před Endgame všichni diváci dohánějí komiksové resty.

Warneři tento víkend zabodovali s dalším hororem Conjuring série. Curse Of La Llorona odstartovalo se slušnými 26,5 miliony. To je solidní úvodní tržba, která pomůže filmu, jehož výdrž se bude pohybovat v podprůměru. Už kvůli nadcházejícím Avengers a nijak oslnivým recenzím. Film ale může sbírat diváky mezi věřícími nebo hispánským publikem, které může námět lákat. Čeká se okolo 60 mega z Ameriky a necelých 200 milionů ze světa, to všechno při rozpočtu 9 mega.

Foxové i Disney nasadili ve stejný den vlastní filmy, ačkoli ten první je čerstvě ve vlastnictví toho druhého. Breakthrough od Fox 2000 je náboženské drama o chlapci, který se zázračně zotaví, když propadne ledem do mrazivého jezera. Film dal za víkend 11,5 milionu, ale protože se hraje od středy, dělá to nakonec 14,6 mega. Jde vlastně teprve o druhý film studia od roku 2014, kdy právě Foxové začali celou náboženskou renesanci s filmem Son of God. Od té doby je tenhle subžánr držený hlavně Lionsgate, Sony a PureFlix

Disney jinak přišel s dokumentem Penguins, který propadl, a to i v rámci standardů přírodovědných dokumentů. Za víkend 2 miliony, od středy 3,3 milionu. Určitě se ale bude filmu lépe dařit na nové službě Disney+, kam studio nakoupilo ještě spoustu dalšího obsahu od National Geographic.

Blížící se Avengers: Endgame hodně ovlivňují stávající komiksovky. S výjimkou Hellboye, který spadl o 60 % na necelé 4 miliony v druhém víkendu a musí mu stačit aktuální dvacítka z Ameriky. Taková Captain Marvel ale dokonce narostla o 6 % tento víkend a utržila 9,4 milionu v sedmém týdnu. Film tak překonal 400 mega v Americe a má lepší avengerovský boost než měl Black Panther před Infinity War, který tehdy měl mezitýdenní propad o 14 %. V USA je Captain Marvel na 7. příčce žebříčku návštěvnosti a pravděpodobně vystoupá až na pátou. Shazam! zase spadl jen o 29 %, což je o půl procenta lepší než měla ve třetím víkendu Wonder Woman. Se 17 miliony je teď "mužský Captain Marvel" na 121 mega v Americe. Globálně padla třístovka, přesněji 322 milionů. 

Černošská busines -komedie Little utržila ve druhém víkendu 8 milionů a má po deseti dnech promítání 29 mega. Producent Will Packer má cílovku naprosto zmáklou a film s dvacetimilionovým rozpočtem se zřejmě klidně zaplatí jen z Ameriky. Dumbo se 7 miliony ve čtvrtém víkendu stále potvrzuje, že tohle byl velký Disneyho přešlap. I přes to, že film má přes 300 mega, s masivním rozpočtem 170 mega je to vlastně úplně fuk. Řbitovu zviřátek se daří průměrně. Velký hit to není, ale stávající padesátka z Ameriky a 95 mega globálně už film zaplatilo. Hitem je naopak horor My, který už nasbíral v USA 170 mega a pomalu se blíží ke 176 milionům Peelova Uteč! Se 245 miliony celosvětově (a dalšími co přibudou) zřejmě půjde o nejúspěšnější původní film tohoto roku. 

Zdroj: Forbes

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: V zajetí mexických démonů | Fandíme filmu Box Office: V zajetí mexických démonů | Fandíme filmu Box Office: V zajetí mexických démonů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu