Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit

Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Sestra Jonaha Hilla dokazuje v trailerech, že to také umí rozjet. Chválený snímek natočila jako celovečerní prvotinu známá herečka Olivia Wilde.

Každému slušňákovi alespoň jednou v životě přeskočí. Může se zdát, že den před koncem střední je to trochu na poslední chvíli, ale příležitostem k průšvihům bude i tak dost. Booksmart je komedie o holčičím přátelství, sebepoznání a (nejen) drogových pokusech. Do českých a slovenských kin na konci května a je celovečerním režisérským debutem herečky Olivie Wilde.

Molly byla přijata na Yale a její nejlepší kámoška Amy se sice chystá na Columbijskou, ale před tím by se ještě ráda angažovala v roli dobrovolníka v Botswaně. Veškerá námaha a hodiny šprtání se vyplatily. Pocit satisfakce však zničí zjištění, že na spolužáky, kteří si užívali všeho, co život středoškoláka nabízí, až na to učení, také čekají špičkové univerzity. Ve vzduchu se tak objevila otázka. Co je s tímhle světem špatně?

Jakákoli parta, i když je jen o dvou lidech, vždy má jednoho, který kazí všechny ostatní. Alespoň rodiče jsou si tím jistí a většinou se nemýlí. Molly to všechno najednou docvakne a nakonec přesvědčí Amy, aby se zúčastnily té nejšílenější noci jejich dosavadního života. Zajít si na party, vyzkoušet nějaké drogy, dostat se za mříže. Takhle to dopadne, když se slušňačky dobrovolně utrhnou ze řetězů. Podle tvůrců typická noc ve stylu party hard. Samozřejmě tak, jak to nováček pařmen dokáže. Ne bez chyb, ale s grácií

Hlavních rolí se ujaly herečky Beanie Feldstein, ta si zahrála po boku Saoirse Ronan ve snímku Lady Bird, který si minulý rok odnesl dva Zlaté globy, a Kaitlyn Dever, jež se objevila v roli Lauren v dramatu Beautiful Boy.

Booksmart není jen pohledem na nesnadný život holek. Je pohledem na nesnadný život holek, který nabízejí samy holky. Na příběhu a postavách totiž pracovaly převážně ženy. Režisérsky debutující Olivia Wilde měla v týmu Emily Halpern, Sarah Haskins, Susannu Fogel a Katie Silberman, které vytvářely scénář. Ten si před realizací pěkných téměř deset let poležel na poličce, než se ho poslední dvě tvůrkyně spolu s Olivií rozhodly překopat a natočit.

Reakce z festivalů, kde byl snímek s předstihem k vidění, Booksmart otevřeně porovnávají s filmem Superbad z roku 2007, který přibližuje jinou divokou noc. Tenkrát si ji pokoušeli užít tři kluci, ale obdobně došlo na spoustu výtržností a trapasů, na dohánění promarněných šancí a utužování přátelství. Navíc jednu z hlavních rolí obstaral bratr Beanie Feldstein, Jonah Hill.

Na premiéře snímku, která se odehrála začátkem března v americkém Austinu na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest, Olivia prohlásila, že to chtělo hodně odvahy pustit se do realizace Booksmart a také, že jí to stálo hodně času stráveného pozorováním. Věděla ale, že dnešní mladá generace potřebuje jakousi hymnu své doby, stejně jako to kdysi pro ni byly filmy Snídaňový klub, Omámení a zmatení nebo Zlaté časy na Ridgemont High.

V českých a slovenských kinech film uvidíme 30. 5. 2019. Na závěr si pusťte trailery:

Galerie: 8

Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu Booksmart, alias dámské Superbad: Dvě slušňačky jdou konečně zapařit | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu