Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše

Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Malý velký superhrdina zaznamenal dostatečný úspěch na to, aby přípravy pokračování začaly.

Shazam! možná nevydělává tolik jako Aquaman nebo nejnovější marvelovky, nicméně na relativně neznámého hrdinu si vede docela dobře, zvlášť vzhledem k tomu, že má oproti největším komiksovým blockbusterům asi poloviční rozpočet. Recenze navíc byly veskrze kladné. Nepřekvapí tedy, že se chystá pokračování. Nejprve producent Peter Safran v rozhovoru uvedl, že by natáčení mělo začít co nejdříve, než představitelé dětských rolí vyrostou. Následně přípravy pokračování potvrdilo najmutí scenáristy. Tím se stal Henry Gayen, autor prvního filmu, který má na triku také mládežnickou sci-fi Earth to Echo. Počítá se s tím, že se vrátí také producent Safran a režisér David F. Sandberg.

Co můžeme od druhého snímku čekat? Určité náznaky nám dal už první snímek. Doctor Sivana (Mark Strong) byl sice poražen, ale po moci zrjenv toužit nepřestal. Jeho titulková scéna z věznice navíc ukázala, že na scénu vstupuje Mister Mind. Právě tak se jmenuje stonožka s reproduktorem na krku, která na Sivanu promlouvá. V komiksech se tenhle padouch objevuje už od roku 1943 a ovládá různé síly, jako jsou telepatie, telekineze, mentální projekce a kontrola cizích myslí. Vždycky není tak maličký, jako byl ve filmu a v komiksech je důležité také to, že je vůdcem skupiny Monster Society of Evil, což je tým superpadouchů, proti kterému Shazam! často bojuje.

Součástí týmu bývají Doctor Sivana, Black Adam (kterého má hrát pro DC The Rock a už dlouho se spekuluje o tom, kdy se konečně objeví na plátnech) nebo nejrůznější obskurní záporáci, jako třeba Goat-Man. Society jako svoje pohůnky často používá Crocodile Men (Krokodýlí muže), které jsme mohli vidět v závěru prvního filmu, když děti vlezou do Čarodějovy jeskyně a otevřou jedny z dveří – Krokodýli muži tam v oblecích mastili karty. V pozdějších komiksech už Crocodile Men nebyli jen pochopové, ale plnohodnotní záporáci. Dveře by také mohli naznačovat, že ve filmovém světě Shazama! existují další magické dimenze, tak jako v komiksech. Nelze tedy vyloučit, že nějaké paralelní magické světy budoucí filmy navštíví.

Otázkou je, jak do toho všeho budou zapadat další komiksoví hrdinové. Na konci filmu jsme mohli vidět Supermanovo cameo. Sice neměl tvář Henryho Cavill, který podle oficiálního vysvětlení byl příliš zaneprázdněný, nicméně podle kostýmu to byl ten samý Superman, jakého jsme mohli vidět v Muži z oceli a navazujících filmech. Jde si jen těžko představit, že by další superhrdinové světa nezasáhli, kdyby se objevily nějaké opravdu velké trable, na druhou stranu teď DC Films razí strategii relativně samostatných filmů bez většího propojování s ostatními, tak uvidíme, jak to nakonec s případnými návštěvy dospělých superhrdinů dopadne.

Zdroje: Comicbook.com, The Wrap

Galerie: 12

Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu Shazam!: Pokračování je na cestě, scénář už se píše | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu