Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech

Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
X-Men měli "skončit", ať by je koupil Disney nebo ne. A pokračování Dedpoola opět potvrzeno.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nová šéfka Foxu Emma Watts během prezentace řekla, že Dark Phoenix je perfektním rozloučením s dosavadním týmem X-Men a finální kapitola ságy. A už o víkendu na WonderConu režisér, scenárista a producent Simon Kinberg mluvil o tom, že snímek byl jako finální příběh současných hrdinů zamýšlený vždycky. Už několik let před tím, než začala jednání Foxu s Disneym Kinberg snímek začal připravovat jako přirozené uzavření dosavadního cyklu X-Men filmů. „Rodinu“ oblíbených hrdinů v podání dvou sad hereckých představitelů známe už skoro 20 let. Tentokrát měla být rodina úplně novým způsobem podrobená zatěžkávací zkoušce, poprvé se skutečně rozpadnout a nakonec se dát triumfálně opět dohromady.

Mělo to být vyvrcholení dosavadních příběhů, nebo snad uzavření dosavadního cyklu (berme v potaz, že z hlediska časové linky filmy s mladšími představitely vlastně konečně dostihly filmy s původními staršími představiteli - kruh se uzavřel). Dark Phoenix je podle Singera ultimátní xmenovský příběh a v rámci aktuálního cyklu ani neví, jakým způsobem by jej šlo překonat. Proto aktuální film nabízí určitý konec ságy. Zároveň také nový začátek, avšak producent Hutch Parker přesto v separátním rozhovoru trvá tom, že jde o přirozené vyvrcholení dosavadního děje. Řada předchozích filmů hrála hodně na jistotu, a pokud chtěli tvůrci nabídnout vypravěčsky něco nového, museli udělat odvážné zásahy. Některé postavy umřou a dojde k dalším nevratným změnám.

Když to tak posloucháte, tak v tomhle ohledu Dark Phoenix trochu připomíná Avengers: Endgame. Ti také definitivně uzavřou řadu dějových linek, odstraní některé postavy a přinesou nezpochybnitelné změny. Jenže zatímco Endgame zároveň skutečně je novým začátkem, Dark Phoenix vrátka k dalším příběhům už neotevře. Co bude s X-Meny po kompletním restartu pod novou nadvládou Marvelu, to je zatím ve hvězdách. Kinberg a Parker uvádějí, že o dříve rozpracovaných projektech se v tuhle chvíli jedná. Jednání podle jejich tvrzení skutečně nemohla začít až do definitivního ukončení celé korporátní fúze, takže o osudu jednotlivých rozpracovaných námětů teprve bude rozhodnuto.

PS: Finální sestřih Dark Phoenix je hotový (dodělávají se efekty apod.) a Kinberg potvrdil, že ve snímku neuvidíme cameo Stana Lee. Nějaká pocta byla dodatečně zařazena, nicméně z úcty k zesnulému tvůrci komiksových X-Menů nechtěl Kinberg v otázce camea mlžit. Avengers: Endgame tak podle všeho zůstávají posledním snímkem, kde Stana uvidíme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feels like the first day of ‘Pool.

Příspěvek sdílený Ryan Reynolds (@vancityreynolds),

V Dark Phoenix se X-Meni postaví svému dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: Osobě z vlastních řad, Jean Grey. Během záchranné mise ve vesmíru Jean téměř zemře, když ji zasáhne tajuplná kosmická síla. Po návratu domů je díky oné síle podstatně mocnější, ale také daleko nestabilnější. Zápasí s někým dalším, kdo žije v jejím nitru a svoje nově nabité síly uvolňuje způsobem, jaký nedokáže ani pochopit, ani ovládnout. Ubližuje těm, které má nejraději a stává se jádrem toho, proč se X-Meni začínají rozpadat. Rodina se začíná pomalu rozpouští a musí najít způsob, jak se znovu sjednotit. Nejen pro záchranu duše Jean Grey, ale i pro záchranu naší planety, na kterou útočí mimozemšťané, kteří se snaží tajuplnou sílu zneužít pro ovládnutí celé galaxie.

V hlavních rolích hrají Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender, Evan Peters, Olivia Munn, Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Alexandra Shipp a Kodi Smit-McPhee. Scénář napsal a režíruje Simon Kinberg. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 6. 6. 2019.

Zdroje: CBM, Deadline, Slashfilm, ComicBook.com, ComicBook.com II, THR, Cinemablend, Collider

« Předchozí kapitola

X-Men: Dark Phoenix

14.02.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 8

Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu Dark Phoenix jako vyvrcholení ságy a New Mutants přeci jen v kinech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest