Akira: Natáčení je na spadnutí, režírovat má stále Taika Waititi

Akira: Natáčení je na spadnutí, režírovat má stále Taika Waititi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Filmaři dostali státní příspěvek, může se točit.

Americká hraná verze Akiry je jeden z těch začarovaných projektů, o kterém píšeme skoro od spuštění našeho webu. Teď se nicméně zdá, že se po letech skutečně začne natáčet. Filmaři dostali finanční injekci od státu Kalifornie a tu by jim schvalovací komise nepřidělila, kdyby projekt nebyl reálně v přípravě. Víme tedy, kde se bude natáčet a magazín Deadline dodává, že točit by měl skutečně Taika Waititi (Thor: Ragnarok), který je s projektem už asi rok a půl spojován.

Waititi v minulosti uváděl, že nechce točit remake japonského animé filmu, ale raději novou adaptaci původní mangy. Waititi se prohlašuje za velkého fanouška Akiry a nechal se slyšet, že pokud opravdu snímek natočí, tak by do ústřední role obsadil herce asijského původu, ideálně někoho neznámého. Zatím není zcela zřejmé, zda bude snímek zasazený do fiktivního Neo-Tokia, anebo snímek bude přesunutý do amerického prostředí.

Akira je kultovní japonská manga, která byla později adaptována do neméně kultovního anime filmu. Příběh se odehrává v dystopickém Neo-Tokyu roku 2019, kdy se motorkář Shotaro Kaneda snaží zastavit svého dřívějšího následovníka, Tetsua Shimu, který následkem otřesu získal nadpřirozené schopnosti, prohloubil si komplex méněcennosti a vydal se na dráhu teroru. Tetsuo navíc hrozí osvobodit Akiru - uvězněného chlapce, obdařeného nekontrolovatelnými nadlidskou mocí.

Zdroj: Deadline

Galerie: 6

Akira: Natáčení je na spadnutí, režírovat má stále Taika Waititi | Fandíme filmu Akira: Natáčení je na spadnutí, režírovat má stále Taika Waititi | Fandíme filmu Akira: Natáčení je na spadnutí, režírovat má stále Taika Waititi | Fandíme filmu Akira: Natáčení je na spadnutí, režírovat má stále Taika Waititi | Fandíme filmu Akira: Natáčení je na spadnutí, režírovat má stále Taika Waititi | Fandíme filmu Akira: Natáčení je na spadnutí, režírovat má stále Taika Waititi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest