Marvel: Postavy se z minisérií pro Disney+ budou vracet zpátky do filmů

Marvel: Postavy se z minisérií pro Disney+ budou vracet zpátky do filmů | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Nové minisérie i filmy se plánují naráz, jako jeden velký propojený projekt. Nabídka filmů na službě Disney+ nemá být nijak omezená.

Marvel připravuje několik minisérií pro plánovanou streamovací službu Disney+. Oficiálně potvrzená je minisérie s Lokim, vedle ní se připravují přinejmenším ještě minisérie s Visionem a Scarlet Witch a ještě jedna s Falconem a Winter Soldierem. Nepůjde o klasické seriály. Má se jednat skutečně o uzavřené příběhy, které nepřipravuje televizní sekce Marvelu, ale přímo filmové Marvel Studios, pod přímým dohledem Kevina Feigeho. Minisérie mají mít filmový rozpočet, postavy v nich ztvární stejní herci jako ve filmech a už dříve bylo řečeno, že příběhy budou pevně zakořeněné ve filmovém vesmíru Marvelu.

V pozdějších rozhovorech šéf Marvelu Feige vyjasnil další podrobnosti. Nejen, že minisérie budou pevnou součástí Marvel Cinematic Universe, ale také se s nimi budou plynule prolínat, úplně stejně, jako filmy. Když hrdina dostane minisérii, neznamená to pro něj konečnou na filmovém plátně. Naopak máme počítat s tím, že se filmová postava v minisérii nějak vyvine, a až se vrátí na velké plátno, tak příští snímek, kde se postava objeví, bude tuhle změnu brát v potaz. Vlastně to bude podobné, jako když v čase mezi jednotlivými Avengers snímky prožívali hrdinové svoje samostatné příběhy v sólových filmech.

Feige říká, že jako si dosud Marvel hrál se žánry, tak teď si prostě bude hrát také s médiem. Délka jednotlivých sérií přitom není pevně daná a má záviset čistě na potřebách příběhu. Když se podíváte na výběr postav, které minisérie mají dostat, jsou to vedlejší figury, u kterých Marvel nevěří, že by do kin nalákaly tolik lidí, jako filmy s dosud nepředstavenými postavami. Na službě Disney+ jsou na druhou stranu minisérie s „béčkovými“ filmovými postavami stále atraktivnější, než seriály, které by s filmy nesouvisely vůbec. Postavy navíc takhle dostávají příležitost se divákům dostat daleko víc pod kůži, než kdyby hrály druhé housle někde ve filmu, takže kdo ví, až se napříště vrátí na plátno, už to může být z pozice nově ustanovených oblíbenců.

Feige také znovu ubezpečil, že jednotlivé minisérie byly pevně zanesené do budoucnosti Marvelu, která přijde po Endgame. Jsou nedílnou součástí toho, jak se Mavel Universe bude v následující fázi vyvíjet.

Na závěr ještě jedna důležitá informace o službě Disney+ jako takové. Dlouho se ví, že od letošního roku nebude Disney svoje filmy po promítání v kinech pronajímat konkurenčním firmám, jako je třeba Netflix, ale všechny je bude zveřejňovat exkluzivně na svojí nové službě. Vždy se počítalo také s tím, že na službě budou k dispozici archivní tituly, ale nebylo zřejmé, kolik jich bude. Ve světě fyzických médií Disney uplatňuje strategii "trezoru", kdy každý film vydal na domácím videu v omezeném nákladu, pak několik let nebyl vůbec dostupný, a když jej po několika letech na chvíli opět v pustil na trh, byl po něm znovu obrovský hlad. S přeprodejem digitálních licencí to je podobné. V případě Disney+ to vypadá, že by do budoucna mohly být všechny filmy firmy dostupné pořád, bez podobných marketingových kejklí. Pro příznivce Disney filmů jistě pozitivní zpráva.

Zdroje: CNBCCollider, Slashfilm

Galerie: 4

Marvel: Postavy se z minisérií pro Disney+ budou vracet zpátky do filmů | Fandíme filmu Marvel: Postavy se z minisérií pro Disney+ budou vracet zpátky do filmů | Fandíme filmu Marvel: Postavy se z minisérií pro Disney+ budou vracet zpátky do filmů | Fandíme filmu Marvel: Postavy se z minisérií pro Disney+ budou vracet zpátky do filmů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest